Als je Gmail gebruikt hebben we goed nieuws voor jou. Via onze Chrome plug-in kan je alle binnenkomende en uitgaande mails meteen tracken naar het juiste contact in Teamleader Focus. Maar er is meer:

In dit artikel lees je:

• Hoe je de plug-in installeert
  • Hoe je templates uit Teamleader Focus toepast

Bekijk je liever eerst onze video over het installeren van deze plug-in? Dan kan dat hier (Engels):

De plug-in installeren

1. Installeer of open Google Chrome
  2. Log in in je Teamleader Focus account en ga naar 'Integraties/Marketplace' via je profielfoto rechtsboven.
  3. Tik 'Gmail' in het zoekveld en klik door naar de integratie
  4. Klik op 'Toevoegen'
  5. Je wordt geleid naar de Chrome web store. Klik op 'Toev. aan Chrome' (Blauwe knop).
  6. Vul je logingegevens van Teamleader Focus in (dit zijn je primaire e-mailadres en je wachtwoord) en klik op Login

Inkomende e-mail

• Je kan de persoon toevoegen aan Teamleader Focus als zijn of haar gegevens nog niet bekend zijn in de CRM.

• Als het contact al bekend is, kan je de e-mail direct opslaan bij zijn contactfiche. De e-mail komt dan onderaan in de tracking terecht.
  • Je krijgt ook de keuze een taak aan te maken voor jezelf of voor een collega.
  • Maak je gebruik van tickets (Boost-pakket of Centrale inbox-Boosterkan je de mail omzetten in een ticket.

Uitgaande e-mail

Bij het verzenden van een e-mail heb je een soortgelijke optie.

• Onderaan het venster waarin je de e-mail aan het opstellen bent, heb je de optie om je bericht ook op te slaan in de contactfiche van de ontvanger.
  • Is de ontvanger nog onbekend in Teamleader Focus? Geen probleem, je krijgt bij het verzenden onmiddellijk de optie om de persoon toe te voegen en de e-mail te tracken.

• Wens je de uitgaande e-mail niet te registreren? Dan kan je de optie gewoon uitvinken voor de e-mail in kwestie.
  • Kies je liever zelf wanneer je de tracking voor uitgaande mail aanzet? Dan kan je de plug-in voor dit onderdeel standaard uitschakelen. Dit doe je onder het tandwieltje rechts bovenaan in het venster waar je de mail opstelt.

Templates

Je hebt de mogelijkheid om vooraf opgestelde templates vanuit Teamleader Focus te gebruiken.

Deze templates kan je in Teamleader Focus aanmaken via Instellingen, onder het tabblad Personaliseren > E-mail. Daar vind je de optie ‘Templates voor algemene mails’ terug.