Als je je eigen huisstijl integreert in Teamleader Focus, zal je zien dat er enkele standaard lettertypes beschikbaar zijn onder Geavanceerde opties. Jouw lettertype zit daar niet bij? Geen zorgen, Teamleader Focus kan je lettertype rechtstreeks uit het Word-document overnemen. Om dat te doen, kan je de stappen uit dit artikel volgen.

Windows

1. Ga naar Instellingen > Document layout en kies het type document dat je wil aanpassen.
  2. Klik op Geavanceerde opties en selecteer Overnemen uit Word-document bij 'Lettertype'.
  3. Open je template in Word, klik op Bestand linksboven en selecteer Opties onderaan links.
  4. Kies voor Opslaan in het scherm dat opent en vink de opties 'Lettertypen in het bestand insluiten' en 'Geen algemene systeemlettertypen insluiten' aan:

Deze optie zorgt ervoor dat het lettertype beschikbaar is voor anderen die het niet standaard geïnstalleerd hebben. Op deze manier kan Teamleader Focus herkennen welk lettertype gebruikt moet worden.
  5. Klik op OK, sla het bestand op en laad het op in Teamleader Focus door op upload docx bestand te klikken.

Mac

Opgelet! Je kunt enkel lettertypes insluiten op een Mac computer met een Office 365-licentie en de Office for Mac update van februari 2019 (16.22 (19021100)).

1. Open je template in Word
  2. Ga naar Word > Voorkeuren
  3. Selecteer Opslaan in de popup die verschijnt en selecteer 'Lettertypen in het bestand insluiten' en 'Geen algemene systeemlettertypen insluiten'.
    Deze optie zorgt ervoor dat het lettertype beschikbaar is voor anderen die dit lettertype niet standaard hebben geïnstalleerd. Op deze manier kan Teamleader Focus herkennen welk lettertype gebruikt moet worden.
  4. Klik op OK, sla het bestand op en laad het op in Teamleader Focus door op upload docx bestand te klikken.

Enkele belangrijke opmerkingen:

• Zorg ervoor dat het lettertype geïnstalleerd is op je computer voor je het insluit. In geval dat je een speciaal lettertype gebruikt dat niet standaard beschikbaar is in Word, moet het lettertype geïnstalleerd worden in TTF-formaat. Als het lettertype geïnstalleerd werd in OTF-formaat, moet het omgezet worden naar TTF en opnieuw geïnstalleerd worden om het te kunnen insluiten.
  • Deze optie kan het formaat van je bestand fors vergroten. De absolute limiet is 4MB: als je bestand te groot is, raden we aan om de afbeeldingen te verkleinen.
  • Het ingesloten lettertype wordt niet ondersteund voor alle delen van het bestand. Voor deze delen kan je het lettertype aanpassen via het CSS.
  • Deze optie werkt enkel voor documenten met extensie .docx. Dat betekent dat je minstens versie 2013 nodig hebt van Word om een lettertype te kunnen insluiten.
  • Zelfs als je al deze stappen hebt gevolgd, is het mogelijk dat jouw specifieke lettertype niet ondersteund kan worden.