Om je Google Agenda te integreren met Teamleader Focus, volg je de stappen uit dit artikel.

Bekijk je liever eerst onze video ? Dan kan dat hier (Engels):

1. Ga naar je profielfoto in de rechterbovenhoek > klik op Integraties/Marketplace, zo kom je op de Marketplace terecht. Zoek daar naar 'Google Calendar'.

2. Nadat je deze integratie geselecteerd hebt, klik je op toevoegen en geef toegang.

3. Je zal onmiddellijk gevraagd worden om je in te loggen met je Google account. Verleen daarna toegang aan de diensten die nodig zijn, zoals je agenda, e-mailadres en contacten. Meer hoef je niet te doen om de link met Google te leggen.

Voor Google Workspace-gebruikers:

Wanneer je de volgende foutmelding ziet verschijnen: Error 400: admin_policy_enforced, volg dan de volgende stappen om deze op te lossen:

• Ga naar je Google Workspace admin-pagina > Beveiliging > API-rechten
  • Je zult Teamleader Focus zien staan als geïnstalleerde app
  • Klik op de drie puntjes aan de rechterkant om deze app toe te voegen aan de lijst van vertrouwde integraties
  • Je kunt hier meer informatie terugvinden.

4. We sturen je vervolgens direct terug naar de Marketplace waar je de instellingen kan aanpassen. Je hebt de mogelijkheid om de synchronisatie te activeren met je Google Agenda of Contacten.

Opmerking: Als je in plaats van naar de Marketplace meteen terug naar Google login-portaal wordt gestuurd, dan betekent dit dat de desbetreffende Google account al gesynchroniseerd is naar de account van een Teamleader Focus gebruiker. Je kan elke agenda slechts aan één user linken.

Als je agendasynchronisatie activeert, kun je de volgende zaken selecteren:

• één agenda waarnaar je de Teamleader Focus-afspraken wil synchroniseren
  • meerdere agenda's waaruit je de items wilt binnenhalen in Teamleader Focus
  • geplande taken en/of calls exporteren
  • agendabronnen exporteren om je vergaderruimtes te beheren

Opmerkingen

• De items die binnengehaald worden uit je Google Agenda verschijnen als grijze blokken in je agenda zodat medewerkers je persoonlijke afspraken niet kunnen zien. Je kunt deze omzetten naar zichtbare afspraken binnen Teamleader Focus door erop te klikken.
  • Omdat de koppeling in twee richtingen werkt, zullen aanpassingen in Teamleader Focus of Google Agenda steeds gesynchroniseerd worden. Deze synchronisatie loopt om de 2 uren in de achtergrond. Als het de eerste keer is dat je de koppeling legt, raden we aan om de synchronisatie manueel te starten. Je kan dit doen door naar Agenda te gaan en op het synchronisatiesymbool rechts te klikken. Je zal meteen het resultaat zien.
  • Google Workspace-gebruikers: je hebt wellicht een e-mail ontvangen waarin het volgende staat: "Vanaf 15 februari 2021 krijgen alleen apps die OAuth gebruiken toegang tot Google Workspace-accounts. Toegang met alleen een wachtwoord wordt niet meer ondersteund."
    Geen zorgen, onze Google Agenda-integratie gebruikt al exclusief OAuth. Deze verandering heeft dus geen invloed op de integratie.
  • Er is ook de mogelijkheid om de toegang van een gebruiker tot bepaalde agenda's te beperken. Lees er hier alles over.

• In de Lead capture-Booster kan je ook je Google-Agenda integreren en klanten afspraken meteen in je agenda laten plannen. Lees er hier alles over.