De volgende agenda-integratie die we aanbieden is met Microsoft Exchange/Office 365. Deze integratie werkt enkel voor Exchange-servers versie 2010 of hoger. Om je agenda te integreren met Teamleader Focus, kan je deze stappen volgen:

1. Ga naar je profielfoto in de rechterbovenhoek > Integraties > zoek naar 'Exchange Calendar' of 'Office 365 Calendar'.
  2. Nadat je deze integratie geselecteerd hebt, klik je op toevoegen om toegang te geven.
  3. Als je de standaardserver "outlook.office365.com" gebruikt, klik je op Verbinden via Office 365. Als je een externe server gebruikt, klik je op Verbinden via eigen server.
  4. Als je de standaardserver gebruikt zal je worden doorgestuurd naar outlook.office365.com, waar je verder kan inloggen. Als je een externe server gebruikt kan je de servernaam en login-gegevens invoeren. Als binnen die server MFA ingeschakeld is, moet je een app-specifiek wachtwoord aanmaken.

OpmerkingAls je al een actieve Office 365-agenda-integratie hebt geauthenticeerd via je gebruikersnaam en wachtwoord, en je gebruikt de standaardserver outlook.office365.com, moet je ervoor zorgen dat je switcht naar authenticatie via het Office 365-platform.

5. Als de verbinding succesvol is, kan je de synchronisatie met je Exchange Agenda of Contacts activeren.

Als je de agendasynchronisatie activeert, kan je de volgende zaken selecteren:

• één agenda waarnaar je de Teamleader Focus-afspraken wil synchroniseren
  • meerdere agenda's waaruit je de items wilt binnenhalen in Teamleader Focus
  • geplande taken en/of calls exporteren

Opmerkingen

• Als je Office-licentie geen server bevat zal je de foutmelding 'Verbinden met Office 365 is mislukt. Je Office 365-licentie moet een Exchange-server bevatten om deze integratie te kunnen installeren.' krijgen. Belangrijk om op te merken is dat de Exchange-server die je nodig hebt voor de agendasynchronisatie niet beschikbaar is voor Office 365 Personal of Office 365 Home-accounts.
  • Het is mogelijk dat de admin van je Office 365-account nog toegang moet verlenen om te verbinden met Teamleader Focus. Je kan hier meer informatie vinden over hoe je dat moet doen. Een andere optie is om aan je Office 365-admin te vragen eerst zijn of haar agenda te verbinden; hun authenticatie zal Teamleader Focus automatisch aan de vertrouwde apps van de volledige Office 365-account toevoegen.
  • De items die binnengehaald worden uit je Exchange Agenda verschijnen als grijze blokken in je agenda zodat medewerkers je persoonlijke afspraken niet kunnen zien. Je kunt deze omzetten naar zichtbare afspraken binnen Teamleader Focus door erop te klikken.
  • Omdat de koppeling in twee richtingen werkt, zullen aanpassingen in Teamleader Focus of Exchange Agenda steeds gesynchroniseerd worden. Deze synchronisatie loopt elk half uur in de achtergrond. Als het de eerste keer is dat je de koppeling legt, raden we aan om de synchronisatie manueel te starten. Je kan dit doen door naar Agenda te gaan en op het synchronisatiesymbool rechts te klikken. Je zal meteen het resultaat zien.
  • Er is ook de mogelijkheid om de toegang van een gebruiker tot bepaalde agenda's te beperken. Lees er hier alles over.

• In de Lead capture-Booster kan je ook je Exchange-agenda integreren en klanten afspraken meteen in je agenda laten plannen. Lees er hier alles over.