Deze melding betekent dat een factuur of creditnota is verwijderd in Exact Online, maar niet in Teamleader Focus. Tijdens de synchronisatie halen we het boekstuknummer op van Exact Online en slaan we het op in Teamleader Focus. In Exact Online is dat nummer altijd het nummer van de laatste boeking +1. Als een boeking verwijderd is in Exact Online maar niet in Teamleader Focus, wordt tijdens de volgende synchronisatie hetzelfde nummer toegevoegd aan Teamleader Focus voor verschillende facturen of creditnota's.

Voer de volgende stappen nauwgezet uit om deze fout te herstellen. Je hebt adminrechten nodig in Teamleader Focus om dit te kunnen doen. Als je niet erg vertrouwd bent met Exact Online, toon je dit artikel beter aan je boekhouder of kun je ons contacteren.

1. Ga naar Teamleader Focus en navigeer naar het overzicht van je facturen. Klik op het tandwieltje rechtsonder en plaats 'boekstuknummer' in de beschikbare kolommen. Doe hetzelfde voor je creditnota's.
  2. Controleer de datum van de factuur met het dubbele boekstuknummer in Teamleader Focus. Alle facturen vanaf die datum tot nu moeten worden verwijderd in Exact Online.
  3. Ga naar je creditnota's in Teamleader Focus en controleer of er ook creditnota's zijn op die specifieke factuurdatum tot nu. Indien dit het geval is moeten ook deze uit Exact Online worden verwijderd.
  4. Ga naar Exact Online en verwijder de hierboven vermelde facturen en/of creditnota's.
  5. Keer terug naar je Teamleader Focus-facturen en noteer het nummer van de oudste factuur die werd verwijderd uit Exact Online en het boekstuknummer ervan. Als dit de factuur was met het dubbele boekstuknummer, schrijf dan één nummer hoger op.
  6. Ga naar je creditnota's en noteer het nummer van de oudste creditnota die werd verwijderd uit Exact Online en het boekstuknummer ervan (alleen indien dit van toepassing is).
  7. Ga naar Exact Online en controleer of deze boekstuknummers corresponderen met de 'Stamgegevens - Dagboeken - Volgende boekstuknummer' in de dagboeken voor facturen en creditnota's.
  8. Ga naar je foto bovenaan rechts in Teamleader Focus > klik op Integraties/Marketplace.
  9. Zoek in de zoekbalk naar 'Exact Online'.
  10. Open de Exact Online-integratie en klik op 'Wijzig instellingen' bij 'Administratie'. Noteer zowel de startdatum van de integratie als de dagboeken van je facturen en creditnota's (je hebt dit later nodig).
  11. Klik op Deactiveer en vul de ontkoppelingsdatum in, maar ontkoppel de contacten en bedrijven NIET!
    De ontkoppelingsdatum is de datum van de eerste factuur of creditnota die moest worden verwijderd uit Exact Online. Alle facturen en creditnota's van deze datum en later zullen gereset worden in Teamleader Focus.
  12. Klik op de instellingen van Exact Online, selecteer het juiste departement en klik op 'Verbind Exact Online'
  13. Vul je startdatum en je dagboeken in. Gebruik de informatie die je eerder noteerde (cf. stap 10). De startdatum moet de datum zijn van de factuur die ooit als eerste werd gesynchroniseerd naar Exact Online. Als de startdatum later is, dan zal de betaalstatus van de eerdere facturen niet worden opgehaald uit Exact Online. Importeer GEEN contacten/bedrijven in deze stap, aangezien dit zorgt voor dubbels in je Teamleader Focus account.
  14. Ga naar Facturen in Teamleader Focus > klik op de synchronisatieknop (twee pijlen) in de balk bovenaan.
  15. Alle facturen van Teamleader Focus worden nu gesynchroniseerd met je Exact Online-account.

Opmerking: in dit stappenplan gaan we ervan uit dat het probleem gerelateerd is aan een factuur. In het geval dat het probleem is gerelateerd aan een creditnota, verwissel je gewoon het woord 'factuur' met 'credit nota' en omgekeerd.