In Teamleader Focus kan je op verschillende manieren taken toevoegen.

1. Via het dashboard
  2. Via de agenda
  3. Via de contacten of bedrijven
  4. Via een follow-up-actie na een call
  5. Via een deal
  6. Via e-mailtracking
  7. In bulk
  8. Via een dealfase
  9. Via een project
  10. Via een ticket

Voor je daarmee van start gaat raden we je aan om eerst naar de instellingen te gaan en verschillende werktypes te definiëren.

Een werktype instellen

1. Om een werktype in te stellen, ga je naar Instellingen > Agenda > Werktypes > +.
  2. In dit venster kan je een naam voor je werktype toevoegen en er een kleur aan toewijzen.
    Je kan ook een externe uurprijs per werktype bepalen. Die uurprijs is van belang wanneer je geregistreerde tijd voor dit werktype aan je klant wil factureren. Voor meer informatie neem je best dit artikel over tijdregistratie eens door.

1. Een taak toevoegen via je dashboard

Opslaan: De taak is aangemaakt en verschijnt op jouw dashboard maar niet in je agenda. Klik hier als je graag meer wil weten over de items op je dashboard.

Opslaan en inplannen: Bij deze optie ga je automatisch naar je agenda, en kan je de taak inplannen. De taak verschijnt enkel op je dashboard op de dag waarop je ze hebt ingepland.

Opmerkingwil je achteraf een taak herplannen en verschuiven naar een ander moment? Dan kan je:

• De taak verslepen naar een andere dag in de agenda
  • Met je rechtermuisknop klikken op de taak in je agenda en deze verschuiven naar de volgende of vorige dag
  • De taak uit de agenda verslepen (links of rechts) om deze in de vorige of volgende week in te plannen

2. Een taak toevoegen via de agenda

Het is ook mogelijk om een taak toe te voegen met een dubbelklik in de agenda en vervolgens Taak toevoegen te selecteren.

3. Een taak toevoegen via de CRM

1. Als je naar Contacten of Bedrijven gaat en doorklikt op één van je contacten of bedrijven, kan je in de menubalk bovenaan op Taak toevoegen klikken.
  2. Het volgende venster ziet er uit zoals eerder. Merk op dat de klant al werd ingevuld, en dat je een taak aan een deal kan koppelen indien er al een deal is voor die klant.

4. Taken als een follow-up-actie na een call

Indien je een taak als opvolgingsactie hebt gedefinieerd via Instellingen > Agenda, dan kan je een taak aanmaken op basis van een call. Klik hier voor meer informatie over gespreksresultaten.

5. Een taak toevoegen via een deal

In je dealpagina vind je de sectie 'Geplande acties'. Klik op de knop Taak om een taak te voegen en deze zal automatisch gelinkt worden aan je deal.

6. Voeg een taak toe via e-mailtracking

Verder kan je ook heel eenvoudig een taak aanmaken rechtstreeks uit een e-mail dankzij onze e-mail tracking.

7. Taken in bulk aanmaken

Ten slotte kan je ook verschillende taken in één keer aanmaken.

1. Selecteer een specifiek segment in je CRM.
  2. Klik op Acties en je hebt de mogelijkheid om "Taken aanmaken" te selecteren. Zo kun je in één keer een taak aanmaken voor verschillende klanten:

8. Een taak toevoegen via een dealfase

1. Je kan opvolgacties triggeren wanneer je een deal van de ene fase naar de andere verplaatst. Lees er hier meer over. Een opvolgactie kan bijvoorbeeld een follow-up taak zijn.
  2. Wanneer je de deal verplaatst van de ene fase naar de andere zal er automatisch een pop-up venster verschijnen waar de details van de klant al zijn ingevuld.
  3. Je kan de taak hier aan de deal linken.

9. Een taak toevoegen via een project

Als je een project beheert, heb je de optie om taken aan fases te koppelen.

1. Hiervoor ga je naar het project. Je ziet nu het Werkoverzicht van je project> klik op Taak toevoegen in de rechter bovenhoek.
  2. Vul een titel en beschrijving in, kies de fase waartoe je taak behoort en kies het juiste werktype.
  3. Zodra je de taak hebt aangemaakt, is er een directe link tussen de taak, het project en de klant. Het project en de fase worden als links toegevoegd aan de taak.

10. Een taak toevoegen gelinkt aan een ticket

Als je een ticket afhandelt, kan het handig zijn om een taak aan dat ticket te linken. Zo kan je dat ticket beter opvolgen of de je gewerkte uren makkelijker registreren. Meer hierover in dit artikel.

1. Om de taak aan het ticket te linken, scrol je in het ticket naar heel beneden.
  2. Klik je bij een ticket onderaan naast "Taken" op het plusteken.
  3. Op het volgende scherm zie je dat de klant al werd ingevuld. Net zoals bij projecten, kan je hier de link tussen een taak en een ticket terugvinden.