De Outlook e-mail add-in is een handige extensie die de volgende zaken mogelijk maakt:

1. Voeg rechtstreeks contacten toe uit je e-mailaccount als ze nog niet geregistreerd zijn in Teamleader Focus

2. Link inkomend e-mailverkeer aan de juiste contactpersoon

3. Link uitgaand e-mailverkeer aan de juiste contactpersoon

4. Converteer een inkomend mailtje naar een taak in Teamleader Focus

5. Converteer een inkomend mailtje naar een ticket in Teamleader Focus

De add-in werkt:

• Voor alle versies van Outlook vanaf versie 16.0.11629. Hou er rekening mee dat je een Office 365-account nodig hebt om de add-in te gebruiken, maar dat de add-in niet beschikbaar is voor Office 365 Personal- of Home-accounts.
  • Op alle platformen (web, desktop en mobiel)
  • Op zowel Windows als Mac
  • Voor alle browsers behalve Safari; gebruik een andere browser

Bekijk je liever eerst onze video over het installeren van deze add-in? Dan kan dat hier (Engels):

Hoe werkt het?

Je kunt de add-in installeren via de Teamleader Focus Marketplace. Na de installatie van de add-in voer je eenmalig je Office 365 inloggegevens in om de set-up te voltooien.

Opmerking: Als je een Azure admin bent, en je probeert de add-in te installeren, dan word je doorgestuurd naar het beheercentrum en zal de add-in niet direct aan je gebruiker worden toegevoegd. In dat geval moet je de add-in toevoegen via het beheercentrum van Microsoft. Na het installeren van de invoegtoepassing kan het 12 uur duren voordat deze in je mailbox verschijnt.

Nu kan je je e-mails beginnen tracken. In dit voorbeeld zie je hoe de integratie werkt bij Outlook voor webapplicaties, maar het principe is gelijkaardig voor alle platformen.

1. In de Outlook webversie ga je naar de e-mail die je wil tracken en klik je erop om deze te openen.
  2. In de rechterbovenhoek zie je drie puntjes.
  3. Klik op Teamleader.
  4. Teamleader Focus zal nagaan of de afzender al in je CRM-database geregistreerd is. Als het e-mailadres niet gevonden werd, kan je de afzender meteen aan je contacten toevoegen door te klikken op Voeg contact toe aan Teamleader.
  5. Klik op Track om de e-mail meteen te tracken aan de detailpagina van de afzender in Teamleader Focus. De e-mail zal in de Activiteit onderaan de pagina verschijnen.
  6. Door op de drie puntjes naast de afzender te klikken kan je:

• Een taak aanmaken vanaf de e-mail.
    • Een ticket aanmaken vanaf de e-mail (functionaliteit beschikbaar in ons Boost-pakket en in de Centrale inbox-Booster).
    • Het contact bekijken in Teamleader Focus.

Je kan uitgaande e-mails op eenzelfde manier tracken. Wanneer je een nieuwe e-mail opstelt klik je op de drie puntjes en klik je op het Teamleader Focus-symbool.

Als je erop klikt verschijnt er rechts een scherm waardoor je de e-mail kan linken aan de detailpagina van je contactpersoon in Teamleader Focus.

Koppel meerdere Outlook e-mailadressen aan dezelfde Teamleader Focus-gebruiker

Met de Outlook add-in is het ook mogelijk om meerdere e-mailadressen binnen dezelfde Office-account te koppelen aan één Teamleader Focus-gebruiker. Als al deze e-mailadressen deel uitmaken van de Office 365-licentie, kunnen ze allemaal afzonderlijk de add-in installeren op elk van die accounts. In de instellingen van de add-in kan je verbinding maken met dezelfde Teamleader Focus-gebruiker.