• Waarom wil je alles bijhouden in Teamleader Focus?
  • Hoe wil je je CRM vullen?

Wil je graag CRM-software gebruiken om alle nodige informatie van je contacten bij te houden? Mailcampagnes uitsturen? In een oogwenk kunnen zien wat er gaande is binnen je bedrijf?

Dat alles en meer is mogelijk in Teamleader Focus. We raden je wel aan om na te denken over hoe je de tool wilt gebruiken, zodat je de database op de juiste manier kan structureren en aanvullen.

Voor je gegevens aan Teamleader Focus toevoegt, moet je weten welke informatie je wilt bijhouden. Je kijkt hiervoor het best eerst de standaardvelden voor contacten en bedrijven na. Als die niet zouden voldoen, is het interessant om te weten dat Teamleader Focus twee verschillende manieren biedt om extra informatie toe te voegen aan contacten of bedrijven.

In Teamleader Focus kan je tags gebruiken, die werken zoals post-its: welke rol heeft dit contact of bedrijf? Deze tags moeten kort zijn, aangezien lange teksten zullen resulteren in dood en vernietiging. Nee, serieus. Lange teksten zullen chaos veroorzaken en ervoor zorgen dat je het overzicht verliest. Maar wat is dan een goede tag? Bijvoorbeeld "potentiële klant", "klant", "leverancier", … En hoe kan je tags aanmaken? Klik hier.

Een andere mogelijkheid zijn custom fields. Teamleader Focus biedt standaardvelden voor contacten en bedrijven aan, maar misschien wil je graag wat extra informatie toevoegen. Daar komen dan onze custom fields aan te pas. Je kan hier elke soort extra informatie in kwijt - je weet immers nooit wanneer de verjaardag van de moeder van een contactpersoon van pas kan komen. Maar het is belangrijk om te weten welk type custom field je nodig hebt, en op welk niveau het moet worden gemaakt. Lees zeker dit artikel voor een algemeen overzicht en voor meer details over de instellingen van custom fields.

Tags en custom fields zijn erg belangrijk wanneer het gaat om het structureren van je CRM-tool, aangezien je er lijsten mee kan maken. Die lijsten kunnen worden geëxporteerd, maar je kan ze ook gebruiken voor mailcampagnes. We geven hier later meer info over, maar je houdt dit best al in je achterhoofd.

Voordat je begint met het importeren van je gegevens, moet je beslissen of je meteen een tag wil toevoegen, of bedrijven gerelateerde contacten hebben, en welke custom fields nodig zijn. We raden je aan om eerst de nodige custom fields aan te maken, zodat je het juiste type kunt kiezen. Zodra je besloten hebt welke informatie nodig is, kan je beginnen met het importeren van je bestaande lijst met klanten, leveranciers, enz.

Zorg ervoor dat je een lijst exporteert vanuit je vorige software en/of huidige software. Dit bespaart je veel tijd bij het maken van het Excel-bestand dat je nodig hebt, wat allemaal bijdraagt tot je uiteindelijke doel: slimmer werken.

Je hebt ook de mogelijkheid om een contactpersoon of bedrijf handmatig toe te voegen. Bekijk onze tutorials om te leren hoe je dat doet: hoe een contactpersoon aan te maken/hoe een bedrijf aan te maken

Klik hier om het volgende deel te lezen: Getting started: Hoe wil je je CRM structureren?