• Welke tijdregistratie-overzichten bestaan er?
  • Wie moet toegang hebben tot dit overzicht?

Als je met exports, statistieken en targets wil werken, informeer je hier beter je collega's ook over. Zo kunnen zij verschillende manieren gebruiken om hun tijd te registreren. Op die manier krijg je een heldere en realistische timesheet, zodat je steeds weet wie wat deed en wanneer.

Met Teamleader Focus kan je een dagelijks HR-rapport versturen naar admin-gebruikers. Admin-gebruikers kunnen op hun beurt dan weer rapporten exporteren per gebruiker, via Timesheets > Exporteren. Ook kunnen ze een algemeen overzicht exporteren via Instellingen > Gebruikers > "Toon rapport". Standaard heeft elke Teamleader Focus-gebruiker toegang tot de timesheets van alle leden uit één team, terwijl admin-gebruikers toegang hebben tot alle timesheets.

Verder kan je ook bepaalde statistieken raadplegen via Statistieken > Tijdregistratie. Een voorbeeld hiervan zijn de prestaties per gebruiker of werktype. Naast deze statistieken heb je ook de optie om targets aan te maken voor tijdregistratie, bv. bij calls.

Admingebruikers hebben ook de optie om tijdregistratie na een bepaalde tijd te bevriezen. Op deze manier kan je voorkomen dat collega's tijdregistratie toevoegen op data langer dan X aantal dagen geleden, of dat ze bestaande tijdregistratie handmatig wijzigen na X dagen. Dit kan worden ingesteld in Instellingen > Tijdregistratie > Voorkeuren. Dat is alles; je bent helemaal klaar voor tijdregistratie.

Zo, je bent klaar: vanaf nu weet je alles over tijdregistratie. Klik hier voor een overzicht van alle Getting started-artikelen.