Teamleader Focus voorziet een koppeling met een dertigtal boekhoudpakketten, waaronder ook Wings. Exporteer dus facturen naar je pakket wanneer je wilt zonder eerst alles te hoeven printen. Let op, per geëxporteerde factuur wordt er een kost van 0,10 euro aangerekend - een schijntje voor al het werk dat je uitspaart!

Raadpleeg eerst dit algemene artikel i.v.m. facturen exporteren uit Teamleader Focus.

Deze export werkt zowel voor de gewone versie van Wings, als voor Wings Online. Indien je gebruik maakt van Wings Online moet je hen contacteren om de nodige icoontjes te activeren via 015 245 700 of info@wings.be. Wat je nodig hebt is de import van boekingen via ASCII bestanden.

PARAMETERS

Naast de gebruikelijke parameters zijn er een aantal speciale parameters specifiek voor Wings:

Location of the file ‘Wings.ini‘:

• Wings: hier vul je de locatie in van de map waarin Wings geïnstalleerd staat (meestal is dit “c:/wings/”)
  • Wings Online: hier vul je de "home directory" die je krijgt als je de Wings Web Service laat instellen. Bijvoorbeeld: ‘\\wings-db-01\wingsdata\My Wings’
  • Wings Dossier ID: hier vul je de ID in van jouw dossier. Dit vind je terug als “Intern nummer” onder Beheer -> Instellingen (zie screenshot)

De landencodes verschillen vaak in Teamleader Focus en Wings. België (BE) is bijvoorbeeld B, Frankrijk (FR) is F. Je vindt alle waarden voor de landen terug onder Basis -> Hulpbestanden -> Landen, en dan op het vergrootglasje te klikken. Je dient de “Oude code” in te vullen. (zie screenshot)

• Betalingsvoorwaarden: deze vind je terug in Wings onder Basis -> Hulpbestanden -> Betalingsvoorwaarden, door op het vergrootglasje klikken (zie screenshot). De meest gebruikte betalingstermijnen zijn F0XX, waarbij XX het aantal dagen is. Bijvoorbeeld: F000 voor contant, F014 voor 14 dagen, …

De codes voor de dagboeken (journals) vind je terug in Wings via Raadplegen -> Dagboeken, en je dan op het veld naast “Boek:” klikt.

• Customer group code: Je kan de code vinden in Wings onder Basis -> Groepen -> Klantengroepen. Meestal is dit “0000″
    Voor de overige parameters kan je de standaardwaarde laten staan.

KLANTEN EN FACTUREN IMPORTEREN

Houd er rekening mee dat in Wings boekingen niet verwijderd kunnen worden, dus voor elke import neem je best eerst een back-up. Dit kan je doen via Beheer -> Veiligheidskopie.

Voor de eigenlijke import gebruik je het programma “WAIimp.exe”, deze bevindt zich in de installatiemap van Wings. Dit programma laat je een bestand selecteren (hiervoor neem je het "Output.txt" bestand dat je bekomen hebt bij de export). Daarna wordt de import uitgevoerd.

Als er iets misgaat bij de import krijg je een bestand "Output.ERR", hierin vind je (technische) informatie over de fout. Als je niet meteen een oplossing vindt voor het probleem kan je dit bestand samen met jouw import-bestand doorsturen naar onze support.

Synchroniseer je liever je facturen meteen naar Wings in plaats van ze te exporteren? Lees dan hier meer over de integratie die Billit ontwikkelde.