Een e-mail verzenden vanuit Teamleader Focus is snel en gemakkelijk, zelfs als het maar om een factuur of een afspraakbevestiging gaat. Al deze e-mails worden verzonden vanaf de e-mailserver van Teamleader Focus, met 'email@teamleader.be' als afzender. Wanneer je klanten antwoorden op een e-mail die was verzonden vanuit Teamleader Focus, komt het antwoord aan in de correcte mailbox. Ja hoor, zo slim is Teamleader Focus!

Maar er is meer. Je kan ook je eigen domeinnaam gebruiken om e-mails te verzenden vanuit Teamleader Focus. Het grote voordeel hiervan is dat de kans dat je in de spambox van je correspondent terechtkomt, drastisch afneemt.

Dit zijn de vereisten om deze functie te installeren:

• Je moet een beheerder zijn in Teamleader Focus met toegang tot 'Instellingen'.
  • Ofwel heb je toegang tot je eigen e-mail domeininstellingen, ofwel heb je een IT-verantwoordelijke / contactpersoon die toegang heeft.
  • Je hebt een eigen domeinnaam nodig, zoals '@mijnbedrijf.com'. Met een domein zoals '@gmail.com' lukt het niet.

Binnen de DNS-instellingen van je domein moet je 3 'CNAME-records' toevoegen. Een CNAME-record (Canonical Name) is een soort DNS-record dat aangeeft welke e-mailservers namens jouw domein e-mail kunnen versturen. Dit houdt in dat je Teamleader Focus toestaat om e-mails van jouw domein te versturen vanuit je specifieke account.

1. Je eigen domeinnaam instellen om e-mails te versturen in Teamleader Focus

1. Ga naar Instellingen > E-mail > Custom domeinen voor uitgaande e-mails
  2. Klik op "Ga van start" en geef je domein in.
  3. In de volgende pop-up zie je 3 CNAME records. Deze hebben allemaal een naam en een waarde.
  4. Ofwel kopieer je de aparte records of je kopieert ze allemaal tegelijkertijd:
    • Als je van plan bent om de records zelf toe te voegen adviseren we je om deze één per één te kopiëren.
    • Als je van plan bent om de records te laten toevoegen door je IT-verantwoordelijke dan adviseren we je om ze allemaal samen te kopiëren via de 'Alles kopiëren'-knop.

2. De CNAME-records aan de DNS-instellingen van je domein toevoegen

Om Teamleader Focus e-mails te laten versturen vanaf je eigen domeinnaam, moeten deze 3 CNAME-records nu worden toegevoegd aan de DNS-instellingen van je domein.

In die DNS-instellingen kan je een nieuw DNS-record aanmaken. Bij het toevoegen van zo'n record kies je het type 'CNAME' en kopieer je gewoon zowel de naam als de waarde ervan. Je doet dit drie keer (één keer voor elk record).

Een voorbeeld van hoe dit eruit ziet op one.com:

Zodra dit is gebeurd, kan het tot 48 uur duren voordat je nieuw toegevoegde CNAME-record publiekelijk wordt geverifieerd. Als je CNAME's na deze periode niet als geldig worden beschouwd, raadpleeg dan deze gids.

Veelgestelde vragen:

Hoe kan ik een CNAME-record aan mijn domein toevoegen?

Als je niet goed weet hoe je een CNAME-record moet toevoegen aan je DNS-instellingen, kan je de gids van je eigen domeinprovider gebruiken. We hebben de meest gebruikte hieronder opgelijst:

CombellTransIPTelenet
One.comGodaddyWordpress
EasyhostGoogleGandi
WixCloudflare Siteground

Kan ik meerdere domeinen whitelisten en e-mails vanuit verschillende domeinen versturen?

Ja, je kan meerdere domeinen whitelisten en dit laat je dan ook toe om e-mails te versturen van gebruikers die een e-mailadres met een verschillend domein hebben. Dit is vooral handig wanneer je met meerdere bedrijfsentiteiten of alternatieve e-mailadressen werkt.

Zorg ervoor dat je alle domeinen verifieert die worden gebruikt om e-mails in je account te verzenden. Denk aan:

Wat met DMARC?

Tot nu toe hebben we veel aandacht besteed aan CNAME-records, die de domeinverificatie automatisch regelen wanneer je e-mails verstuurt via Teamleader Focus.

Naast CNAME's is er nog een ander cruciaal DNS-record dat invloed heeft op je e-mailaflevering in het algemeen (niet alleen gebonden aan Teamleader Focus) - het DMARC-record. Als je domein nog geen DMARC-record heeft, volg dan deze eenvoudige stappen om het in te stellen.

Moet ik ook mijn SPF- en DKIM-records aanpassen?

Nee, dat is niet nodig. Onze CNAME's verwerken automatisch je SPF- en DKIM-record, dus je hoeft verder niets te doen.

Wist je dit?

• Slechts één gebruiker hoeft deze procedure uit te voeren. Alle e-mailadressen die dit/deze domein(en) in de account gebruiken, worden automatisch geverifieerd.
  • Let op wanneer je je e-mailadres instelt. Als het e-mailadres fout is, krijg je geen foutmelding.