Dankzij de multicurrency-functionaliteit kan je offertes en facturen opstellen in een vreemde munteenheid, terwijl je toch het overzicht kan bewaren in je eigen munteenheid. Wil je weten hoe dit eruit ziet in je facturatiestatistieken? Lees verder en kom er alles over te weten.

Statistieken

Onder Statistieken > Facturen krijg je de totale omzet van je facturen te zien van de periode die je rechtsboven geselecteerd hebt. Lees meer over statistieken voor facturen in dit artikel.

Belangrijk om te weten: zelfs als sommige facturen in een andere munteenheid zijn opgesteld, zal je nog steeds een correct statistisch overzicht hebben van je omzet. De statistieken - net zoals de targets - zullen altijd weergegeven worden in je standaard munteenheid. Alle munteenheden die gebruikt zijn op je facturen zullen worden omgezet naar de standaard eenheid. Als je standaard munteenheid euro is, zal je dus je totale omzet van je facturen in euro te zien krijgen in de statistieken. Daarom houden we de wisselkoers gebruikt op elke factuur bij en zetten we die in de achtergrond om naar je standaardeenheid.

Mini-stats

Een andere plaats waar je statistieken van je facturen kan zien in Teamleader Focus is onder 'Facturen' > 'Mini-stats' rechtsonder:

• Klik op het PDF-symbool naast 'statistieken'.
  • Selecteer een periode.
  • Onder 'Overzicht omzet' zal je cijfers zien met het totaal aantal facturen per klant. Wat de munteenheid van die klant ook was, het totaal zal hier omgezet worden naar je standaard munteenheid.

Excel

Een derde manier om een overzicht te krijgen van je facturen is door een export te maken naar Excel en daar te filteren.

• De facturen zullen geëxporteerd worden met een extra kolom die de munteenheid toont die gebruikt werd op die factuur.
  • Het bedrag van de factuur zal altijd getoond worden in de vreemde munteenheid en wordt niet omgezet naar je standaard munteenheid. Op deze manier kan je overzichten maken in Excel per munteenheid.
  • In de toekomst zullen we ook een kolom toevoegen waar de gebruikte wisselkoers vermeld wordt.

Segmenteren

Wil je snel kunnen zien hoeveel omzet je zal halen uit een bepaald deel van je facturen? Dat kan je doen zonder gebruik te maken van de statistieken, mini-stats of een export naar Excel:

• Ga naar 'Facturen'.
  • Maak een segment.
  • Onderaan je lijst met facturen krijg je een totaalbedrag te zien. Dat totaal zal omgezet worden naar je standaard munteenheid.