Dit artikel bevat handige tips, links en een potentiële workflow voor Teamleader Focus-gebruikers in een verkoopfunctie. Dit zijn uiteraard slechts suggesties. Vind je niet meteen wat je zoekt? Neem dan een kijkje in ons Supportcentrum, of contacteer ons supportteam voor aanvullende vragen.

De volgende modules zullen we overlopen:

• Bedrijven en contacten
  • Deals en Offertes
  • Statistieken
  • Dashboard en Agenda
  • Lead capture-Booster

Bedrijven en contacten

Op elke contact-of bedrijfspagina vind je alle informatie terug; gelinkte deals, projecten, tickets, maar ook openstaande taken, geplande afspraken en calls. Zo zijn jij en je collega's in een oogopslag op de hoogte van de status van een lead en kun je ze op de juiste momenten voorzien van de juiste antwoorden op hun vragen.

Ook op de volgende manieren kan Teamleader Focus je helpen leads te leren kennen:

LinkedIn plug-in

LinkedIn is het grootste sociale netwerk te wereld voor professionals. Een fantastische manier om leads te vinden dus. Gelukkig heeft Teamleader Focus een integratie die je toelaat contacten op LinkedIn meteen toe te voegen aan je Teamleader Focus CRM.

Business Card Scanner

Wanneer je aan het netwerken bent op een event, verzamel je tientallen visitekaartjes van potentiële klanten. Waarom wachten tot je terug op kantoor bent om die toe te voegen aan je CRM? Met onze mobiele app kan je visitekaartjes ter plekke inscannen. Teamleader Focus leest de gegevens meteen in en voegt het contact toe aan je CRM.

Prospectie

Kom hier alles te weten over hoe je Teamleader Focus kan inzetten als een tool voor prospectie.

Custom Fields

Afhangend van je sector, zal je heel wat aanvullende informatie over leads moeten ingeven op hun pagina. Custom Fields zullen je hierbij helpen. Enkele voorbeelden:

• Een drop-downlijst met verticals waarin je leads actief zijn.
  • Een custom field om een extra mailadres toe te voegen.
  • Een extra veld om de verjaardag van de lead in te vullen.

Bespreek met je team welke custom fields essentieel zijn in jullie organisatie

E-mailtracking

We nemen aan dat het leeuwendeel van je communicatie nog steeds via mail verloopt. Daarom zijn onze integraties voor e-mailtracking van fundamenteel belang. Ze laten je toe de inhoud van een binnenkomende of verstuurde mail meteen door te zetten naar de contactpagina in Teamleader Focus. Als het mailadres niet wordt herkend door Teamleader Focus, zal een nieuwe worden aangemaakt.

Pro-tip: collega's betrekken

Als je vragen hebt voor een collega omtrent een lead, kan je deze aanspreken door onderaan de pagina in de activiteit het @-tekentje in te tikken en je collega te selecteren. Ze zullen een mail ontvangen met je vraag voor hen.

Deals en Offertes

De dealmodule en de offertemodule zullen zonder twijfel je favoriete modules zijn. Een deal wordt aangemaakt wanneer zich een zakelijke kans voordoet. Als je bedrijf verschillende services aanbiedt of verschillende teams of bedrijfsentiteiten heeft, dan kan je verschillende sales pipelines definiëren die bij je noden passen. Maak offertes aan om goederen/diensten aan je klant te verkopen. Het aanmaken van meerdere offertes per deal is ook een handige functionaliteit wanneer je meerdere opties aan je klant wil aanbieden.

Segmenten

Segmenten zullen je helpen bij het opvolgen van je deals door je deals bijvoorbeeld per datum of per bedrag op te delen. In het lijstoverzicht van je deals heeft Teamleader Focus automatisch ook een filter per dealfase. Zoals eerder uitgelegd, kan je ook custom fields aanmaken op dealniveau om specifieke verkoopinhoud aan elke deal toe te voegen.

Pipeline & dealfases

De fases in een pipeline kan je aanpassen naargelang je eigen salesproces. Ga naar Instellingen - Deals en Offertes - Pipelines om dit te doen. Het kan zijn dat je leads een aantal extra contactmomenten nodig hebben alvorens je de offerte verstuurt, bijvoorbeeld. Leg dit vast in je pipeline, zodat je gericht kan segmenteren op je verschillende dealfases om zo te zien hoeveel leads klaar zijn om klant te worden. Klik hier als je op zoek bent naar meer informatie over het wijzigen van de data van je dealfases.

Activiteitsmeter

De kleuren onder de kolom 'Activiteit' laten je weten wanneer een deal dringend aandacht nodig heeft. Als dit rood kleurt, bekijk je best even hoe het met de lead gesteld is.

Je kan zelf bepalen na hoeveel tijd de dealactiviteit op rood komt te staan. Je kan dit doen via Instellingen > Deals en Offertes > Pipelines en door op het potloodje te klikken naast een fase.

Slaagkans

Je kan een veld voor slaagkans toevoegen aan je deals. Dan heb je de optie om een gewogen bedrag per deal in de statistieken te krijgen, voor een realistische voorspelling. Je kan de kolommen 'Bedrag', 'Slaagkans', 'Verwachte beslissingsdatum' en 'Gewogen bedrag' aan je dealoverzicht toevoegen. We raden je echter aan om het forecast-overzicht te gebruiken, waar je hier meer over kan lezen.

Statistieken

Via Statistieken - Deals vind je een lijst met verschillende cijfers omtrent je dealmodule. Filter de resultaten per dealpipeline, en gebruik je eigen segmenten om precieze inzichten te krijgen door op de trechter te klikken in de rechterbovenhoek. Selecteer de tijdspanne linksboven.

Belangrijk hier is de slaagkans; het percentage die de kans op het sluiten van de deal aantoont. Dit cijfer heeft invloed op de verwachte omzet. Houd hier rekening mee als je werkt met slaagkansen.

Dashboard en Agenda

Wanneer je inlogt in Teamleader Focus, kom je terecht op het Dashboard. Hier vind je terug welke taken, afspraken en calls er voor vandaag op het programma staan. Daarnaast zie je welke taken, afspraken of calls van de voorbije dagen waarvan de deadline werd overschreden (die niet als 'voltooid' werden gemarkeerd).

Daarom raden we aan alle items in je agenda op 'voltooid' te plaatsen wanneer ze afgehandeld zijn. Als je een taak niet hebt kunnen voltooien, kan je deze gewoon verslepen naar een andere dag in je planning.

Pro-tip: Neem je afspraakverslag op

Een handige tip van onze klanten is het maken van een afspraakverslag via de mobiele app. Wanneer je een afspraak voltooit, heb je de optie een afspraakverslag op te maken, maar als je geen tijd hebt om alles te noteren, kan je de afspraak via de mobiele app voltooien. Je kan een opname maken met de microfoon van je smartphone. Vervolgens kan je de opname opslaan via de 'Bestanden'-tab.

Lead capture-Booster

Een bedrijf runnen zonder online vergaderingen is in deze tijd moeilijk voor te stellen. Daarom hebben we onze Lead capture-Booster in Teamleader Focus. Ontmoet en praat met je klanten online, en laat ze afspraken met jou inboeken. En dit allemaal bovenop alle andere functionaliteiten die onze tool al biedt! Lees hier alles over wat de Lead capture-Booster is en hoe je deze activeert.

Heb je een tip die je graag had gedeeld met ons? Laat ze gerust weten door ons supportteam te contacteren!