Dit artikel bevat tips, links en een potentiële workflow voor Teamleader Focus-gebruikers actief in vastgoed. Uiteraard zijn dit slechts suggesties. Vind je niet onmiddellijk wat je zoekt? Bekijk dan zeker eens ons Supportcentrum, of stuur een mailtje naar ons supportteam.

De volgende zaken overlopen we:

• CRM
  • Agenda
  • Lead capture-Booster
  • Deals
  • Documenten
  • Web2Lead
  • Projecten - Externe toegang

CRM

Segmenten

Je CRM is het kloppende hart van je zaak. Om op de hoogte te blijven van al je leads, klanten en andere contacten, kan je tags en custom fields benutten om je CRM te segmenteren in specifieke groepen.

Tags

Tags zijn specifieke termen die je toekent aan bedrijven of contacten. Zo kan je de tags 'huurder', 'verhuurder', 'leverancier' of 'conciërge' toevoegen.

Custom fields

Custom fields laten je toe een meer gedetailleerde onderverdeling te maken. Er zijn verschillende types custom fields die kunnen overeenkomen met informatie die je moet toekennen aan je contacten. Je kan ofwel een lijst aanmaken, een extra mailadres toevoegen, een hyperlink, een eenvoudige ja/nee vraag, etc.

Een aantal voorbeelden:

• Laat ons stellen dat je informatie moet toevoegen aan contacten met betrekking tot hun voorkeuren in een woning. Je zou een custom field van het type 'Vaste opties waarvan er 1 gekozen kan worden' voor 'speciale behoeften'. Hiermee kan je een lijst maken met 'Lift nodig', 'Ruime badkamer vereist', bijvoorbeeld.
  • Op bedrijfsniveau zou je een custom field 'Budget' kunnen toevoegen van het type 'Bedrag'. Wanneer je een nieuw bedrijf aanmaakt, of een bestaand wijzigt, kan je hier een budget toekennen.

Eenmaal je deze informatie hebt toegevoegd aan je CRM, wordt het segmenteren ook veel makkelijker. Het zal op z'n beurt niet alleen interessant blijken voor het opvolgen van je leads en klanten, maar ook om mailings op te stellen met een integratie voor e-mailmarketing zoals Mailchimp of Campaign Monitor.

Leer meer over hoe integraties voor e-mailmarketing werken!

Gerelateerde bedrijven

Als huurders gelinkt zijn aan een bedrijf in je CRM, kan je deze linken door op de drie puntjes te klikken bovenaan de contactpagina en op 'Linken aan bedrijf'.

Agenda

Agenda-integratie

Als je al een planningtool als Google Calendar, Outlook of ICloud gebruikt, kan je deze integreren met Teamleader Focus. Elk item die je plant in Teamleader Focus of de externe tool, wordt onderling gesynchroniseerd.

Afspraken plannen

1. Ga naar de agendamodule, klik op het tijdstip wanneer de afspraak begint, en sleep om de duur ervan te bepalen.

2. Je kan nu kiezen of je een taak of afspraak wil inplannen.

3. Klik op 'Afspraak inplannen'.

4. Vul een klant, titel, een datum, een locatie en eventueel een beschrijving in.

5. Wanneer een afspraak aangemaakt is, kan je via het plusje naast 'Contactpersonen aanwezig', contacten toevoegen.

Wanneer je verschillende afspraken hebt op één dag, kan Teamleader Focus je de route aangeven die je moet nemen tussen afspraken.

Lees meer over de mogelijkheden van de agendamodule.

Lead capture-Booster

Een bedrijf runnen zonder online vergaderingen is in deze tijd moeilijk voor te stellen. Daarom hebben we onze Lead capture-Booster in Teamleader Focus. Ontmoet en praat met je klanten online, en laat ze afspraken met jou inboeken. En dit allemaal bovenop alle andere functionaliteiten die onze tool al biedt! Lees hier alles over wat de Lead capture-Booster is en hoe je deze activeert.

Deals

Mogelijke funnel

Als je agency verschillende services aanbiedt of verschillende teams of bedrijfsentiteiten heeft, dan kan je verschillende sales pipelines definiëren die bij je noden passen. Standaard is de dealfase 'Gewonnen' de laatste fase van elke pipeline in Teamleader Focus. Dit betekent dat een lead (een van) je offerte(s) heeft aanvaard en klant is geworden. Je kan deze fases zelf aanpassen naargelang het proces dat je bedrijf hanteert. Welke fases doorlopen je leads meestal alvorens klant te worden? Het kan zijn dat je meerdere keren met hen samen zit, of een aantal virtuele afspraken inplant. Maak je eigen fases aan en blijf zo up-to-date over hoe ver het staat met bepaalde leads. Ook hier zullen je segmenten erg van pas komen.

Documenten

Het uitwisselen van documenten zoals contracten en afbeeldingen is belangrijk in vastgoed.

Om ze toe te voegen aan contacten, bedrijven of projecten, kan je op de 'Bestanden'-knop klikken rechtsonder de pagina. Een banner verschijnt rechts waar je eerder toegevoegde documenten ziet en documenten kan toevoegen. Door op het icoon van de folder te klikken kan je mappen toevoegen om ze onder te verdelen.

Als je grote aantallen documenten moeten toevoegen, bekijk je best eens onze Dropboxintegratie.

Web2Lead

Een contactformulier op je website is een waardevol hulpmiddel dat effectieve communicatie tussen je bedrijf en je publiek vergemakkelijkt. Het is een handige en gebruiksvriendelijke manier voor bezoekers om contact met je op te nemen of feedback te geven. Lees alles over wat contactformulieren zijn en hoe je deze instelt in Teamleader Focus.

Teamleader Focus biedt ook verschillende integraties aan voor Web2Lead. Die laten je toe een online formulier rechtstreeks te linken met je CRM. Leads die op één van je landingspagina's terecht komen, kunnen een formulier invullen. Zodra ze bevestigen, wordt het contact ook opgeslagen in Teamleader Focus. Je kan er ook voor kiezen automatisch een deal te laten aanmaken!

Indien je website met Wordpress gemaakt is, kan je doorklikken op de link om leren hoe je direct formulieren kan integreren met Teamleader Focus.

Projecten

Externe toegang

(Deze functionaliteit is beschikbaar in ons Boost-pakket)

Als je werkt met projecten, kan je klanten of derde partijen externe toegang geven tot je projecten. Zo kunnen ook zij je vooruitgang op de voet volgen.

1. Ga naar je project en klik in de header op Projectinfo

2.Ga naar het onderdeel 'Klant' onderaan de projectpagina.

3. Voeg het contact toe waaraan je externe toegang wilt verlenen door op het plusteken te klikken.

4. Klik vervolgens op het groene knopje met 'Externe toegang'.

Het contact zal een mail ontvangen met logingegevens naar de Projectcloud.

Heb jij tips die je graag zou willen delen met ons? Contacteer dan gerust ons support team!