Je bent waarschijnlijk bezig met een online formulier te koppelen via Zapier. Wanneer je een template opstelt, zal Zapier je vragen naar de ID's van custom fields. Dit is nodig om de twee apps zo vlot mogelijk met elkaar te kunnen laten communiceren.

Deze ID's kunnen helaas niet zomaar gevonden worden Teamleader Focus: je zal ze moeten ophalen via een endpoint in het programma 'Insomnia'. Geen zorgen, je hoeft zeker geen software te kunnen schrijven, enkel het gratis programma hier downloaden en jezelf authenticeren in Insomnia.

Jezelf authenticeren

Nadat je een nieuwe request hebt aangemaakt in Insomnia, kies je 'OAuth2' als authenticatietype.

De 'Authorization URL' en 'Access token URL' kan je kopiëren en plakken naar de bijhorende velden in Insomnia:

https://app.teamleader.eu/oauth2/authorize

https://app.teamleader.eu/oauth2/access_token

Om de 'Client ID', 'Client secret' en 'Redirect URL' te weten te komen, ga je naar onze Marketplace en maak je een nieuwe testintegratie. Je hoeft enkel de volgende gegevens aan te vullen:

• Naam van de integratie, vb. 'Test'.
  • Toegestane redirect URI's, vb. https://www.mywebsite.eu/redirect
  • OAuth 2 scopes: vink alle vakjes buiten 'enkel administrator' aan.
  • Voeg een lange en een korte beschrijving toe (beiden mogen 'test' zijn). Let erop dat minstens één taal die niet Engels is, ingevuld moet worden.
  • Alle andere velden hoeven niet ingevuld worden. Je kan de integratie nu opslaan.

Kopieer nu de Client ID, Client secret en Redirect URL in Insomnia OAuth2. Daarna zou je de tokens moeten kunnen ophalen.
Meer info hierover kan je hier vinden (info enkel beschikbaar in het Engels).

Custom field-ID's ophalen

Nadat je jezelf geauthenticeerd hebt (en zo je Teamleader Focus aan Insomnia gekoppeld hebt), vul je de endpoint https://api.teamleader.eu/customFieldDefinitions.list in en klik je op ‘SEND’. Hierdoor krijg je een lijst van al je custom fields en de bijhorende ID's. Nu hoef je enkel nog de ID's te kopiëren en plakken in Zapier.

Opgelet: je kan enkel bepaalde types custom fields gebruiken in Zapier:

• 1 lijn tekst

• Getal

• Ja/Nee

• Vaste opties waarvan er 1 gekozen kan worden

• Vaste opties waarvan er meerdere kunnen gekozen worden (geef de waarden op deze manier in: ["waarde1", "waarde2"])

• Geldbedrag

• Geheel getal

• Meerdere opties (vul de value als volgt in: ["value1", "value2"])

• Voor meerdere opties: indien de outcome van de trigger app komma's bevat en de waarde staat tussen aanhalingstekens, is het perfect! Indien niet, dan zal je het formaat moeten aanpassen met een extra Zap-stap: de Zapier formatter

Opmerking: Als je meer dan 20 custom fields hebt, kan je onderstaande in je 'POST request' plaatsen om de ID's van alle custom fields te kunnen zien:

{

"page": {

"size": 100,

"number": 1

},

"sort": [

{

"field": "label",

"order": "asc"

}

]

}

Opmerking: De technische reden hierachter is dat onze integratie met Zapier gebouwd is op API v2. Je kan in deze folder meer info vinden over deze principes (en andere plaatsen waar je ze kan gebruiken).