Er zijn verschillende manieren om tijd te tracken in Teamleader, maar een van de belangrijkste is onze Time Tracker functionaliteit. Maar wat is de Time Tracker precies? Waar vind je deze functionaliteit en hoe gebruik je Time Tracker?

Wat is het?

Onze Time Tracker is een timer in de rechterbovenhoek van Teamleader. Hiermee kun je te allen tijde in de gaten houden hoe lang je al aan iets werkt. Je kunt de timer heel eenvoudig starten en vervolgens stoppen wanneer je klaar bent.

Wanneer gebruik je Time Tracker?

Ben je een grotere fan van het laten lopen van een timer tijdens het uitvoeren van een taak in plaats van het handmatig registreren van je tijd achteraf? Dan is deze functionaliteit voor jou gemaakt. Een ander groot pluspunt is dat de timer blijft verder lopen, zelfs als je elders in Teamleader navigeert. Dit betekent ook dat je de timer van overal in Teamleader kunt starten!

Hoe werkt het?

1. Klik op de timer in de rechterbovenhoek in Teamleader om te beginnen
  2. Klik op Start nieuwe timer om de tijd te laten lopen

Opmerkingen:
    • De timer zal blijven lopen totdat je op de stopknop klikt.
    • Het is momenteel niet mogelijk om tijd te tracken op een reeds bestaande taak

3. Wanneer je klaar bent, klik je op de Stopknop. Op elk moment kan je op het item dat je aan het tracken bent klikken om meer informatie toe te voegen, zoals een beschrijving, het wijzigen van de duur, het kiezen van een werktype en een project en/of klant koppelen. Na het koppelen van je timetracking aan een klant kan je er ook voor kiezen om de tracking al dan niet factureerbaar te maken. De timetracking volledig verwijderen vanaf hier is ook mogelijk.

4. Vervolgens zijn er twee opties:

• Om tijd te blijven tracken voor dit item klik je opnieuw op de Start knop. Hou er rekening mee dat dit twee timetrackings zal creëren.

• Om tijd te tracken voor andere items kan je opnieuw klikken op Start nieuwe timer. Hou er rekening mee dat je dit enkel kan doen wanneer je geen tijd aan het tracken bent voor een ander item.

Overzicht van je tijdsverdeling

Wanneer je meer dan één timetracking hebt toegevoegd aan je dag, dan zal er een paarse balk zichtbaar worden onder je timetracking. Dankzij deze balk kan je de verdeling van je tijd zien. In het volgende voorbeeld werden timetrackings van respectievelijk twee en één uur toegevoegd. 'Timetracking 1' nam in verhouding de meeste tijd in beslag, 'Timetracking 2' de minste.

Bekijk deze functionaliteit ook via onze Teamleader mobiele app!