Wanneer je gebruikers toevoegt aan je Teamleader Focus account zul je merken dat elke gebruikersaccount een uniek en geverifieerd e-mailadres moet hebben. Tijdens de verificatie moet de nieuwe gebruiker bevestigen dat hij de enige is die toegang heeft tot die bepaalde inbox. Alle belangrijke Teamleader Focus meldingen komen daar terecht, ook die voor een wachtwoord reset.

Een uniek en geverifieerd e-mailadres per Teamleader Focus-gebruikersaccount heeft meerdere voordelen:

• Het verzekert ons ervan dat het e-mailadres dat je hebt opgegeven bestaat, correct is en geen typfouten bevat. Op die manier kan belangrijke communicatie je bereiken.

• Het verhoogt de veiligheid van je account enorm omdat het e-mailadres zal worden geverifieerd en zal worden gekoppeld aan jouw specifieke e-mailadres.
    Het e-mailadres van een gebruiker wordt bijvoorbeeld ook als alias gebruikt bij het versturen van e-mails naar klanten via Teamleader Focus. Natuurlijk willen we misbruik voorkomen, door bijvoorbeeld dezelfde e-mailadressen voor meerdere gebruikers toe te staan, kunnen e-mails op naam van iemand anders worden verzonden, en dat willen we niet.

• Het maakt de weg vrij voor een eenvoudigere aanmeldingsprocedure (Single Sign-On genoemd) waarmee je met één enkele klik kunt inloggen, en zelfs met sociale media-accounts.

• Aangezien je je e-mailadres als login gebruikt hoef je alle gebruikersnamen voor de verschillende tools die je gebruikt niet te onthouden.

• Algemene Verordening inzake Gegevensbescherming (GDPR): Een andere zorg die we hier aan de orde stellen, is gegevensbescherming. In de GDPR-wetgeving staat dat we je de mogelijkheid moeten bieden om toegang tot jouw gegevens te vragen. Een e-mailadres wordt beschouwd als persoonlijk identificeerbare informatie. Met een uniek en controleerbaar e-mailadres koppelen wij de gegevens van een gebruiker in onze database aan de persoon die de gegevens opvraagt.

Zoals je kunt zien, is een uniek en geverifieerd e-mailadres goed voor de veiligheid van je account en stelt het ons in staat om je inlogervaring verder te verbeteren.

Opmerking: Naast het primaire e-mailadres zoals hierboven beschreven, kan een gebruiker meerdere persoonlijke e-mailadressen in zijn of haar Teamleader Focus-account hebben. Deze alternatieve e-mailadressen hoeven niet uniek te zijn. Lees meer over alternatieve e-mailadressen in dit artikel.