Wanneer je facturen maakt is een van de belangrijkste doelen natuurlijk om die facturen te laten betalen door je klant, hetzij online of handmatig. Lees alles over het invoeren van betalingen en het markeren van facturen als betaald in Teamleader Focus.

Facturen als betaald markeren

Er zijn verschillende manieren om facturen als betaald te markeren in Teamleader Focus. Ze worden hieronder opgesomd.

Handmatig

Ten eerste kan je facturen handmatig als betaald markeren door de volgende stappen te volgen:

1. Navigeer naar de factuur
  2. Klik op de knop Betaald in blauw, of navigeer naar de widget 'Betalingen' en klik op +
  3. Vul een betaaldatum in
  4. Kies een betaalmethode
  5. Geef aan of de betaling een volledige betaling was of een gedeeltelijke. Lees alles over het invoeren van gedeeltelijke betalingen in dit artikel.
  6. Beslis of je een dankbericht wil verzenden naar je klant
  7. Klik op Betaling toevoegen

Beheer of verwijder je betaling door op het potloodje te klikken via de widget 'Betalingen' op de detailpagina van de factuur:

Via bulkacties facturen

Markeer eenvoudig meerdere facturen tegelijkertijd als betaald via bulkacties op facturen.

Online via Mollie/Stripe

• Klanten kunnen hun factuur meteen online betalen via InvoiceCloud. Dit doen ze via de knop Factuur betalen rechts bovenaan. Zodra dit is gebeurd, krijgt de factuur zowel in Teamleader Focus als in InvoiceCloud de status 'Betaald'.
  • Na betaling wordt een e-mailnotificatie naar alle admins gestuurd om hen op de hoogte te brengen van de betaling. Er wordt ook een e-mail ter bevestiging van de betaling naar je klant gestuurd.
  • De betaalmethode zal ook automatisch worden toegevoegd aan de betalingenwidget in de vorm van "betaalmethode - integratie", bijvoorbeeld: "Bancontact - Mollie".

Via boekhoudintegraties

Als je een van onze boekhoudintegraties gebruikt, zullen je facturen in Teamleader Focus automatisch als betaald worden gemarkeerd wanneer boekingen in je integratie worden afgepunt.