In deze tijden zijn mensen graag zo efficiënt mogelijk en ons doel is natuurlijk om jou en je klanten slimmer te laten werken. Word sneller betaald door een SEPA QR-code op je factuur te zetten. Lees er hier alles over.

Wat

Teamleader Focus ondersteunt SEPA QR-codes, wat betekent dat dit een QR-code is die je op je factuur kan zetten. Klanten kunnen deze QR-code scannen met hun bank-app om je nog sneller te betalen. Een voorbeeld:

De SEPA QR-code:

• Kan gezien worden als een betaalstrookje in QR-formaat, en kan gescand worden met (de meeste) bank-apps.
  • Is een Europese standaard, momenteel vooral gebruikt in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Finland.
  • Is volledig gratis, er zijn geen transactiekosten.
  • Kan worden toegevoegd aan je factuurdocumenten met behulp van een shortcode, waarover je hieronder meer kan lezen.

Providers die niet ondersteund worden:

• iDeal
  • Payconiq

De QR-code wordt gegenereerd met de (financiële) informatie die we van jou hebben gekregen, namelijk:

• De bedrijfsnaam die je hebt ingevuld bij Instellingen > Bedrijfsinformatie > Bedrijfsinformatie
  • Het bankrekeningnummer dat je hebt ingevuld bij Instellingen > Bedrijfsinformatie > Bankgegevens:
  • Het bedrag incl. btw dat je klant moet betalen
  • De gestructureerde mededeling van de factuur
  • De datum van de factuur

Hoe

Volg deze stappen om een SEPA QR-code op je factuur te zetten:

1. Ga naar Instellingen > Document lay-out > Facturen
  2. Klik op Lijst shortcodes
  3. Je kan kiezen uit de volgende shortcodes, afhankelijk van of je een QR-code met of zonder instructies wil:
  4. Kopieer de shortcode en plak deze in de Word-template van je factuur, bijvoorbeeld $SEPA_QR_CODE$.
  5. Sla het Word-document op en upload je factuurtemplate naar Teamleader Focus
  6. Maak een factuur aan, zorg ervoor dat deze is ingeboekt
    Opmerking: QR-codes worden niet getoond op facturen in draft.
  7. Afhankelijk van de shortcode die je koos en waar je die plaatste, zal het uiteindelijke document er ongeveer zo uitzien:
  8. Dat is het, word nu sneller betaald!

Opmerkingen

• De shortcode voor de QR-code kan niet worden geplaatst in de koptekst of de voettekst van je factuurtemplate.
  • Alternatieve bankrekeningen: als je meerdere bankrekeningen gebruikt, zal de bankrekening die je selecteert bij het maken van de factuur met een QR-code, de bankrekening zijn waarop je de betaling ontvangt.
  • De SEPA QR-code-functionaliteit is niet gekoppeld aan betalingsintegraties (bv. Mollie)
  • De QR-code-functionaliteit is enkel beschikbaar voor facturen in Euro.
  • QR-codes verschijnen niet voor negatieve facturen of voor nulfacturen.
  • Als je bank of betalingsprovider de QR-code-functionaliteit niet ondersteunt, kan je gebruik maken van onze Mollie-integratie en op die manier QR-codes aanmaken. Lees er meer over in hun documentatie.