Je facturen online laten betalen door je klanten is een van de meest interessante functionaliteiten van onze InvoiceCloud. Om dit mogelijk te maken heb je een integratie met Mollie of Stripe nodig.

Mollie en Stripe zijn twee online diensten die je in staat stellen om online betalingen uit te voeren. Via de link met Teamleader Focus kan je klanten zo hun gewenste betaalmethodes aanbieden. Beide koppelingen kan je maken via de Integraties/Marketplace in je persoonlijk menu, rechtsboven onder je naam.

Multicurrency in InvoiceCloud

Als je factuur is opgesteld in een andere valuta (niet in EUR), zijn zowel de Mollie- als de Stripe-integratie compatibel met multicurrency. Je klant zal online kunnen betalen met een creditcard. Het te betalen bedrag wordt omgezet naar EUR.

Setup Stripe

Stripe is een Amerikaans bedrijf dat zich specialiseert in online betalingen. Heb je nog geen account, geen zorgen. We maakten het je makkelijk: je kan rechtstreeks via Teamleader Focus een account aanmaken en koppelen.

Stripe zal je enkele vragen stellen in verband met je bedrijfsactiviteiten, je bankgegevens en je identiteit. Heb je dit allemaal ingevuld, dan dien je Stripe enkel nog autorisatie te verlenen en je account is gekoppeld!

Setup Mollie

Mollie is een bedrijf uit Nederland dat een koppeling voorziet in de meeste betaalmethodes. Een account maak je aan via hun website. Omdat je betalingen uiteraard gevoelige informatie zijn, is het aanmaken van een account een vrij diepgaand gebeuren. We loodsen je hier door de nodige stappen:

1. Maak een account aan

2. Activeer je account

Als je een account hebt aangemaakt kom je terecht op de pagina Start in het Mollie Dashboard. Klik op de blauwe knop Activatie starten om verder te gaan.

3. Bedrijfsgegevens aanvullen

Nadat je je hebt geregistreerd op hun website, zal Mollie vragen om je accountinformatie aan te vullen. Hier dien je wat cruciale informatie over je bedrijf in te geven:

• De bedrijfslocatie
  • Het vestigingsland
  • De naam van je organisatie
  • De rechtsvorm
  • Het KVK nummer of BTW nummer
  • Het adres, de postcode en de stad

Hier ga je ook akkoord met de algemene voorwaarden van Mollie vooraleer je kan verdergaan.

4. Vul de gegevens van je belanghebbenden in

Vul de gegevens van de rechtsgeldig vertegenwoordiger in.

• Vul in of de rechtsgeldig vertegenwoordiger een uiteindelijk belanghebbende is. Dit zijn personen die 25% of meer aandelen, belang of zeggenschap hebben binnen de organisatie.
    • Is de rechtsgeldig vertegenwoordiger geen uiteindelijk belanghebbende of zijn er meerdere uiteindelijk belanghebbenden? Voeg deze belanghebbende dan toe bij Toevoegen belanghebbende.

• Vink aan dat je de informatie naar waarheid hebt ingevuld.
  • Klik op Volgende.

5. Websiteprofiel aanmaken

Je websiteprofiel op Mollie bevat alle gegevens van de website waarmee je hun diensten wilt koppelen. Je website moet echter een aantal zaken verplicht bevatten; is dit niet het geval, dan zal je de koppeling niet kunnen maken. Hier vind je alvast de checklist die je ook op de website van Mollie kan controleren.

Heb je alles voor je website in orde gebracht, dan zal Mollie eerst een controle uitvoeren of alle gegevens zichtbaar genoeg zijn. Geen zorgen, deze controle gebeurt vrij snel. Zodra dit gebeurd is, zal je op de Developers-pagina je API-sleutel terugvinden. Deze hebben we later nodig om de koppeling met Teamleader Focus te maken.

6. Betaalmethodes activeren

Als stap 1 en 2 gelukt zijn, kunnen we over naar het échte werk: je betaalmethodes selecteren. Mollie biedt een uiteenlopende resem mogelijkheden zoals iDEAL, Bancontact, PayPal, credit card etc… De betaalmethodes die je hier selecteert, zullen ook als optie worden weergegeven op InvoiceCloud.

Voor sommige methodes zoals PayPal heb je ook een aparte account nodig. Mollie voorziet je dan ook in de nodige stappen voor de meeste betaalmethodes.

7. Upload identiteitsbewijs

Upload een kopie van een ID van alle rechtsgeldig vertegenwoordigers of UBO’s. Dit kan je doen via Start => Ga verder => Identiteitsbewijs.

• Klik op Upload identiteitsbewijs.
  • Selecteer het type identiteitsbewijs dat je wilt uploaden.
  • Kies de manier waarop je de kopie wilt uploaden en volg de stappen.
  • Zorg dat de kopie voldoet aan de voorwaarden van Mollie, anders zal de aanvraag worden afgekeurd.
  • Klik op Volgende.

8. Uitbetalingen activeren

Last but especially not least moet je nu ook nog een rekening doorgeven waarop alle tegoeden die je ontvangt, kunnen doorgestort worden, met andere woorden: uitbetaling! Via Instellingen => Uitbetalingen, kan je dit regelen:

Heb je deze stappen succesvol overleefd, dan is je Mollie-account klaar om gekoppeld te worden aan Teamleader Focus!

9. Link met Teamleader Focus

Hiervoor gaan we richting Integraties/Marketplace onder je persoonlijk menu rechtsboven in Teamleader Focus. Je vindt er ‘Mollie’ terug onder ‘Betalingen'. Het enige wat je hier moet ingeven, is je API-sleutel.

Je kan deze sleutel terugvinden in je Mollie-account onder Developers => API-Keys. Daar onderaan de pagina staat je unieke sleutel op je te wachten. Geef je deze in, dan is je account gelinkt aan Teamleader Focus.

Opmerking

Als je via InvoiceCloud al een volledige betaling voor het totaal van een factuur hebt ontvangen, kan je klant geen nieuwe betaling aan de factuur toevoegen. De factuur wordt permanent gemarkeerd als betaald en kan niet opnieuw worden betaald.

Als je het bedrag van de factuur wil wijzigen en een nieuwe betaling van de klant wil ontvangen, adviseren we je de factuur te crediteren en een nieuwe factuur naar je klant te sturen, die deze via InvoiceCloud kan betalen.

Dat was het, nu ben je helemaal klaar om je facturen snel en online te laten betalen!

Bekijk je graag onze video over betalingsintegraties? Dat kan hier (Engels):