Heb je in je CRM meerdere contacten met functies die nog niet bestaan in je Teamleader Focus-account? In dit artikel lees je hoe je alle soorten functies kan toevoegen aan Teamleader Focus.

Er zijn twee manieren om nieuwe contactfuncties aan Teamleader Focus toe te voegen.

1. Voeg een nieuwe functie toe aan een contact gelinkt aan een bedrijf

Om een nieuwe functie aan een specifiek contact toe te voegen, kan je de volgende stappen volgen:

1. Ga naar 'Gerelateerde contacten' op de pagina van het bedrijf
  2. Klik op de drie puntjes naast de naam van het contact
  3. Kies voor Aanpassen
  4. Voeg de nieuwe functie toe door te klikken op 'Andere' in het keuzemenu
  5. Opgelet: De functies van de contacten die je manueel toevoegt worden niet aan de lijst in je instellingen toegevoegd (meer hierover in titel 2).

Subfuncties

Je kan ook subfuncties toevoegen door dezelfde stappen hierboven te volgen. Het is echter zo dat je geen subfuncties tegelijkertijd kan toevoegen of beheren in je instellingen (cf. titel 2), het is alleen mogelijk om ze handmatig toe te voegen.

2. Meerdere contactfuncties tegelijkertijd toevoegen

Wanneer je manueel contactfuncties toevoegt zoals we hierboven hebben uitgelegd, dan kan het gebeuren dat er na verloop van tijd erg veel functies in dat selectievak komen te staan. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer er samen met een contactenimport ook functies worden toegevoegd. Er is een eenvoudige manier om dit probleem op te lossen zonder dat je deze functies manueel moet verwijderen.

Je kan een lijst met vaste functies aanmaken zodat er een beperkte keuzemogelijkheid is.

Opmerking: Dit zal de functie van bestaande contacten niet aanpassen.

Om meerdere vaste contactfuncties tegelijkertijd toe te voegen, heb je toegang tot de instellingen nodig. Daar klik je vervolgens op:

1. CRM
  2. Voorkeuren
  3. Aantal contactfuncties
  4. Klik op het potloodje rechts.

5. Hier kan je functies van contacten toevoegen, bewerken en verwijderen.
  6. Je kan ook kiezen in welke volgorde ze verschijnen.

nieuwe functies bij contacten - functies contacten bewerken

7. Let op: Wanneer je een segment aanmaakt, zal je alle functies in de database zien. Dit is omdat je deze functies nog steeds moet kunnen selecteren. (De functies van verwijderde contacten horen daar ook bij)

Lees dit artikel om te weten te komen hoe je achteraf een functie van een contact kan aanpassen.