Hier vind je alle informatie over hoe je jouw betalingstermijnen kan aanpassen of hoe je jouw eigen betalingstermijnen kan aanmaken indien je andere nodig hebt dan diegene die Teamleader Focus standard ter beschikking heeft.

Betalingstermijnen aanpassen

De standaard betalingstermijn binnen Teamleader Focus is ingesteld op 14 dagen na factuurdatum. Maar je hebt meerdere opties om dit aan te passen.

Aanmaken van een factuur

1. Maak een factuur aan
  2. Ga naar het veld "Betalingstermijn"
  3. Wijzig de betalingstermijn handmatig

Aanpassen van een klant

Je kan ook de betalingstermen aanpassen voor bepaalde klanten. Dit wordt dan de standaard betalingstermijn bij het opstellen van een factuur voor deze klant.

1. Hiervoor ga je naar Bedrijven > Klik op het bedrijf in kwestie
  2. Klik op de drie puntjes bij 'Bedrijfsinformatie'. Daar kies je 'Facturatievoorkeuren'.
  3. Je hebt dan de mogelijkheid om een standaard betalingstermijn voor dit bedrijf in te stellen bij "Betalingstermijn".
    ! Opmerking: Het veranderen van de betalingstermijn op de klantpagina verandert ook de betalingstermijn van de al actieve abonnementen van deze klant.

Aanpassen van de standaard betalingstermijn voor alle klanten

Je hebt ook de mogelijkheid om de standaard betalingstermijn van alle facturen naar bijvoorbeeld 30 dagen aan te passen.

1. Hiervoor ga je naar Instellingen > Facturen > Betalingstermijnen
  2. Klik je op de betalingstermijn die je wil aanpassen.

Je kan daarna natuurlijk nog steeds de datum aanpassen op bedrijfsniveau of bij het opstellen van een factuur.

Betalingstermijnen toevoegen

Onder Instellingen > Facturen > Betalingstermijnen biedt Teamleader Focus een lijst met standaard betalingstermijnen. Je hebt echter wel de optie om specifieke betalingstermijnen toe te voegen voor jouw onderneming, of de overbodige te verwijderen.

Ga naar Instellingen > Facturen > Betalingstermijnen

1. Om een betalingstermijn toe te voegen, klik je op het plusteken naast 'Betalingstermijnen' en vul je in hoeveel dagen na facturatiedatum jouw factuur betaald moet worden.
  2. Om een betalingstermijn te verwijderen klik je op het vuilbakje daarnaast.

Opmerkingen:

• Indien je een betalingstermijn verwijdert die op een factuur of abonnement van toepassing is, worden de facturen en abonnementen niet gewijzigd. Je kan deze betalingstermijn echter niet meer kiezen voor nieuwe facturen of abonnementen.
  • Indien je een betalingstermijn verwijdert die als standaardbetalingstermijn voor een contact of bedrijf is ingesteld, blijft de betalingstermijn voor die contactpersoon of dat bedrijf ongewijzigd. De betalingstermijn wordt nog steeds voorgesteld als standaardbetalingstermijn wanneer je een factuur of abonnement aanmaakt, maar je kan die termijn niet meer kiezen voor nieuwe contacten of bedrijven.