Alles in Teamleader Focus begint bij je CRM. Alle deals, afspraken, taken, calls, projecten, tickets enz. die je toevoegt, zullen gelinkt zijn aan een specifiek bedrijf of contact. Eén van de eerste stappen wanneer je van start gaat, is dus om je CRM op te zetten. In dit artikel kom je alvast te weten op welke manieren je bedrijven kan toevoegen. Wil je ook contacten toevoegen? Dit artikel helpt je op weg.

1. Bedrijven manueel toevoegen
  2. Bedrijven toevoegen via import

3. Bedrijven toevoegen via TrendsTop-integratie (enkel voor België)

1. Bedrijven manueel toevoegen

1. De eerste mogelijkheid is om bedrijven één voor één toe te voegen. Ga naar Bedrijven en klik op Bedrijf toevoegen of klik op het plusteken in de rechterbovenhoek en selecteer 'Nieuw bedrijf'.
  2. Vervolgens krijg je dit scherm te zien:
  3. Nu kan je de info aanvullen. Enkel ‘Bedrijfsnaam’ is een verplicht veld, zoals je kan zien aan het rode sterretje. Je kan ook meerdere velden verplicht maken volgens deze instructies.
  4. In het veld 'Bedrijf opzoeken' kan je bedrijfsgegevens (zoals bedrijfsnaam en adres) ook automatisch laten ophalen door het btw-nummer (Europa), het KVK-nummer (Nederland) of het SIRET-nummer (Frankrijk) in te voeren. Lees dit artikel als de autofill niet werkt.
  5. Verder heb je de mogelijkheid om een extra factuur-, lever- en bezoekadres toe te voegen door te klikken op +Voeg een ander adres toe. Let wel dat als je extra adressen wil toevoegen het primaire adres verplicht in te vullen is.
  6. De ‘sector’ is gebaseerd op de lijst die Trends (zie beneden) gebruikt. Als je liever je eigen sectoren gebruikt, kan je een custom field aanmaken. Je kan deze custom fields gebruiken om alle extra informatie toe te voegen die je wil. Geen idee wat een custom field is? Geen probleem, dit artikel vertelt je alles wat je moet weten. Belangrijk om te weten is dat de taal die je hier kiest, ook gebruikt zal worden voor de offertes en facturen gelinkt aan dit bedrijf. Meer info over de taal van je documenten vind je in dit artikel
  7. Je zal ook merken dat de gebruiker die het bedrijf heeft toegevoegd, automatisch geselecteerd is als accountmanager voor dit bedrijf.

2. Bedrijven toevoegen via import

1. Het is verder ook mogelijk om verschillende bedrijven tegelijk toe te voegen via een import. Ga naar Bedrijven en klik op import:

2. Je krijgt dan een scherm te zien.

3. Hier kan je een CSV- of Excel-bestand opladen. Meer instructies kan je hier vinden.

3. Bedrijven toevoegen via TrendsTop-integratie (enkel voor België)

Als je een TrendsTop-account hebt, kan je die gegevens integreren met Teamleader Focus. Heb je een Trends Top-account met exportrechten, bijvoorbeeld de Marketing of Business formule (zie website)? Dan hoef je niet dubbel te betalen.

1. Klik op je foto of het icoontje in de rechterbovenhoek en selecteer 'Integraties':

2. Scrol naar beneden tot 'Boekhouding en financiële cijfers' en selecteer TrendsTop. Zet de slider op 'Ja' en vul je gebruikersnaam en wachtwoord in.

3. Wanneer je nu een nieuw bedrijf toevoegt en het btw-nummer invult, zal Teamleader Focus de fiche automatisch aanvullen met info van TrendsTop. Eens je een bedrijf hebt toegevoegd, zal je ook een rode 'Trends Top'-knop zien:

4. Als je hier op klikt, kan je extra gegevens van TrendsTop aankopen met je Teamleader Focus-portefeuille. Meer info over de mogelijkheden van deze portefeuille kan je hier vinden.