Nadat je je eerste deal(s) hebt toegevoegd aan Teamleader Focus wil je wellicht graag weten welke informatie je precies kunt terugvinden op de dealpagina. Dit artikel gaat hierop in, evenals op waar je precies een overzicht kunt vinden van je deals per klant.

Bekijk je liever een video? Dat kan, je kan deze vinden onderaan dit artikel.

Dealoverzicht per klant

Je vindt alle deals die je hebt aangemaakt bij 'Deals' in het navigatiemenu links in Teamleader Focus, maar wanneer je op zoek bent naar een overzicht van je deals per klant raden we aan om naar je contact-of bedrijfspagina te navigeren. Daar kan je het volgende overzicht terugvinden:

Het totale dealbedrag van je deals voor deze klant wordt getoond in de kolom 'Alle', net zoals het aantal deals en het dealbedrag per status (open, gewonnen, verloren). Je kan eenvoudig filteren op deze status door erop te klikken. Per deal krijg je een overzicht van de volgende kolommen:

• De pipeline van de deal
  • Het nummer van de deal
  • De titel van de deal
  • De verantwoordelijke
  • De fase waarin de deal zich bevindt
  • Het bedrag van de deal
  • De status
    • Wanneer je klikt op open deals is ook de beslissingsdatum zichtbaar
    • Wanneer je klikt op gewonnen deals is ook de datum waarop de deal werd gewonnen zichtbaar
    • Wanneer je klikt op verloren deals is ook de datum waarop de deal werd verloren zichtbaar, net zoals de verliesreden

Opmerkingen:

• Je kan eenvoudig deals voor deze klant toevoegen door te klikken op het plusicoontje in de rechterbovenhoek.
  • Deze lijstweergave toont tot 10 deals, maar je kunt doorklikken naar de andere deals met behulp van de onderstaande paginering:

De dealpagina

Als je meer wil weten over je deal in detail, klik je er gewoon op via het overzicht op de pagina van je klant of via het algemene dealmenu. Hierdoor kom je op de dealpagina terecht.

Status

De status van je deal is meteen zichtbaar in de rechterbovenhoek: open, verloren of gewonnen. Hier kun je snel de status van de deal wijzigen door op één van de knoppen te klikken. Door op de prullenmand (in het rood gemarkeerd) te klikken kun je eenvoudig de deal verwijderen indien nodig.

Dealfases

Bovenaan de pagina vind je de tijdlijn van je deal met je dealfases. Het is mogelijk om opvolgacties aan je deals toe te voegen, waarover je hier meer kan lezen. De dealfase wijzigen doe je door te klikken op een van de bolletjes in je tijdlijn. Je kan ook de data van je dealfases wijzigen. Vind hier meer informatie.

Details

De details in de linkerbovenhoek geven de volgende informatie over je deal weer:

Opmerkingen

Door op het potloodje naast 'Opmerkingen' te klikken kun je wat meer (interne) informatie over de deal geven. Hou er rekening mee dat er geen shortcode voor dit veld beschikbaar is. Je kunt deze opmerkingen dus bijvoorbeeld niet op een offerte laten weergeven.

Volg je deal op

Onder de details & opmerkingen kan je je deal verder opvolgen. Door op het plusje te klikken kan je verschillende items toevoegen zoals een offerte, een factuur, een abonnement, een project, een orderbevestiging, een bestelbon, een leveringsbon. Je kan ook al aangemaakte documenten consulteren door op een van de tabs te klikken.

Opmerkingen:

• Sommige van deze items zijn enkel beschikbaar in hogere pakketten. Lees er op deze pagina meer over.
  • Je kan enkel een factuur of een bestelbon voor de deal aanmaken als de deal al werd gewonnen.
  • Je kan enkel een orderbevestiging, leveringsbon of abonnement voor de deal aanmaken als er al een offerte werd gelinkt aan de deal.

Wat de offertes in dit onderdeel betreft kan je een offerte kopiëren of de naam wijzigen, meerdere offertes per deal aanmaken, offertes verzenden, een voorbeeld bekijken van de offerte(s) in CloudSign, de beschikbaarheid van je offertes op CloudSign wijzigen en de CloudSign-activiteit bekijken.

Geplande acties

Klik op één van de actieknoppen om eenvoudig een afspraak, call of taak aan je deal toe te voegen.

• Als de (oplever)datum van een afspraak, call of taak is verstreken dan verdwijnen deze items uit het overzicht; enkel openstaande items voor vandaag of in de toekomst zullen verschijnen.
  • Voltooide taken, calls of afspraken zullen niet meer zichtbaar zijn en zullen worden weergegeven in de 'Geschiedenis' van de deal.
  • Taken die je nog niet hebt ingepland zullen getoond worden onder het label 'Nog niet gepland'.

Bestanden

Bij de 'Bestanden' kan je een overzicht vinden van de bestanden die aan je deal werden toegevoegd (offerte, orderbevestiging, leveringsbon, algemene bijlagen,...). Je kunt er gemakkelijk een bestand naartoe slepen om het toe te voegen, of je kunt op de knop Upload een bestand of de plusknop klikken.

Activiteit

Onder de opvolging van je deal staat de activiteit van je deal. Dit zijn alle activiteiten die met de deal verband houden. Klik op + Notitie toevoegen om een notitie toe te voegen aan je deal en gebruik het @-symbool om een collega in je notitie te taggen.

Bekijk de volgende video voor meer informatie over de dealpagina.