De beste manier om je verkoopkansen in Teamleader Focus bij te houden, is door deals toe te voegen. In dit artikel kom je de verschillende manieren te weten om dat te doen.

• Via Deals
  • Via het plusteken
  • Web2Leads
  • Via het plusteken op de pagina van het bedrijf of contact

1. Via Deals

1. De eerste mogelijkheid is om in Deals op Deal toevoegen te klikken.
  2. Vervolgens krijg je dit scherm te zien waar je verdere info kan invullen:
  3. Geef je deal een titel en selecteer een klant uit Contacten/Bedrijven. Het kan heel nuttig zijn voor je statistieken later om hier ook een herkomst te selecteren. Deze lijst kan worden beheerd onder Instellingen > Deals en Offertes > Voorkeuren
  4. Vervolgens kan je het bedrag toevoegen dat deze deal waard is. Geen zorgen als je dit nu nog niet weet; je kan deze informatie later altijd nog toevoegen.
  5. Selecteer een pipeline voor je deal. De pipeline die automatisch wordt voorgesteld, is gebaseerd op wat een gebruiker heeft geselecteerd in hun Kanban-bord op de dealoverzichtspagina.
  6. Ten slotte zal je zien dat je een verantwoordelijke kan aanduiden voor de deal. Teamleader Focus zal automatisch de gebruiker selecteren die de deal toevoegt, maar je kan natuurlijk ook een andere gebruiker kiezen.

2. Via het plusteken

Een andere mogelijkheid om een deal toe te voegen is via het plusteken bovenaan.

1. Ga naar Contacten/Bedrijven en open de contactpersoon of het bedrijf waar je een deal voor wil toevoegen. Klik daarna op het plusteken in de rechterbovenhoek en selecteer Deal:

2. In het volgende scherm zal je zien dat de klant al is aangevuld.

3. Je kan de rest van de informatie nu invullen zoals hierboven uitgelegd.

3. Via het plusteken op de pagina van je klant

Wanneer je op zoek bent naar een overzicht van je deals per klant, raden we je aan om naar de pagina van het bedrijf of contact te navigeren. Daar zal je het volgende overzicht zien:

Je kan een deal voor deze klant toevoegen door op het plusteken in de rechterbovenhoek te klikken.

4. Web2Leads

Om echt slimmer werken, biedt Teamleader Focus je ook de mogelijkheid om deals automatisch toe te voegen via onze contactformulieren, of via onze Web2Leads-integraties met Formstack, Unbounce, Wufoo of Jotform.

Nu je je deals hebt toegevoegd, is het tijd voor de volgende stappen. Lees dit artikel om te weten hoe je deals kan beheren, en dit artikel voor meer informatie over het structuren en opvolgen van deals.

Opmerking

Als je per ongeluk verkeerde deals hebt verwijderd, kan je ze nog steeds herstellen uit de prullenmand.

Nog niet 100% vertrouwd met onze tool? Geen probleem, we nodigen je graag uit voor een van onze producttrainingen.