Er zijn verschillende manieren om een afspraak toe te voegen:

1. Afspraak toevoegen via het dashboard
  2. Afspraak toevoegen via de agenda
  3. Afspraak toevoegen via het plusteken
  4. Afspraak toevoegen via een deal
  5. Afspraak toevoegen via de Lead capture-Booster
  6. Afspraak toevoegen via een dealfase
  7. Afspraak toevoegen via een project

1. Afspraak toevoegen via het dashboard

1. Een eerste mogelijkheid is om de afspraak meteen via je dashboard toe te voegen door op het plusteken te klikken.
  2. Vervolgens kan je de details van deze afspraak aanvullen. Selecteer een klant om de afspraak te linken aan een bedrijf of contact. Zoals je kan zien, heb je verschillende locaties om uit te kiezen. Deze keuze zal een invloed hebben op het bedrag dat je kan factureren aan je klant. Teamleader Focus kan namelijk de reiskosten berekenen en ze automatisch aan de factuur toevoegen.
  3. Zodra de afspraak is aangemaakt, kan je collega's toevoegen (via het potloodje) of externe contactpersonen (via het plusteken):

Verzend uitnodigingen en herinneringen

Wanneer je externe contactpersonen toevoegt aan een afspraak, heb je de mogelijkheid om een uitnodiging of een SMS-herinnering (de dag voordien) te sturen. Let op, voeg je eigen templates toe voor uitnodigingen voor afspraken en spreek intern af of je de SMS reminder de dag vooraf gebruikt.

Voeg herhalende afspraken toe

Als je elke week dezelfde afspraken hebt, kan het interessant zijn om een afspraak te kopiëren of in te stellen als herhalend. Selecteer een afspraak en klik op de drie puntjes naast "Afspraak informatie" > Afspraak herhalen.

2. Afspraak toevoegen via de agenda

1. Je kan afspraken toevoegen door bij Agenda > AfsprakenAfspraak toevoegen te klikken.
  2. Of je kunt een taak toevoegen met een dubbelklik in de agenda > Afspraak toevoegen

3. Afspraak toevoegen via het plusteken

1. Klik op het plusteken rechts bovenaan en selecteer "Nieuwe afspraak".
  2. Teamleader Focus zal de afspraak automatisch aanvullen met informatie, afhankelijk van van waar je bent in Teamleader Focus wanneer je het plusteken aanklikt. Wanneer je bijvoorbeeld het plusteken aanklikt bij een geopend contact in je CRM, zal deze contactpersoon automatisch toegevoegd worden als de 'Klant' van de afspraak.

4. Afspraak toevoegen via een deal

In je dealpagina kan je de sectie 'Geplande acties' terugvinden. Klik op de knop Afspraak om een afspraak toe te voegen en deze zal automatisch gelinkt worden aan je deal.

5. Afspraak toevoegen via de Lead capture-Booster

Nadat je de Lead capture-Booster in je account hebt geactiveerd, kan je beginnen met het maken van online afspraken. Lees dit artikel om te leren hoe.

6. Afspraak toevoegen via een dealfase

1. Je kan opvolgacties triggeren wanneer je een deal van de ene fase naar de andere verplaatst. Lees er hier meer over. Een opvolgactie kan bijvoorbeeld een follow-up afspraak zijn.
  2. Wanneer je de deal verplaatst van de ene fase naar de andere zal er automatisch een pop up venster verschijnen waar de details van de klant al zijn ingevuld.
  3. Je kunt de afspraak hier aan de deal linken.

7. Afspraak toevoegen via een project

1. Ga naar het project en navigeer vervolgens naar het Werkoverzicht van dit project.
  2. Daar heb je de optie om een afspraak gelinkt aan een specifieke fase toe te voegen. Klik op het pijltje naast 'Taak toevoegen' in de rechterbovenhoek en kies voor Afspraak toevoegen.

Een afspraak voltooien en tijdregistratie

Wanneer je een afspraak voltooit zal er automatisch tijdregistratie aan je timesheets en/of de timesheets van je collega's uit de afspraak worden toegevoegd.

Aangezien de tijdregistratie-functionaliteit niet beschikbaar is in ons GO-pakket, zal er hier geen tijd toegevoegd worden.