In het onderdeel Artikelen kan je, naast een naam, ook een uniek ID toevoegen voor elk artikel.

Afhankelijk van je interne processen, kan je er dan voor kiezen om deze ID weer te geven op offertes, facturen en andere documenten of om die ID als interne informatie te beschouwen. Die informatie wordt dan niet weergegeven op documenten.

ID voor extern gebruik

Dit is de standaardinstelling. Wanneer je een artikel toevoegt aan je offerte, kan je zoeken naar het ID en de naam van een product. Als het ID ingevuld is, wordt het ook automatisch weergegeven. Zorg ervoor dat je steeds het artikel selecteert uit de lijst en niet de naam van het artikel manueel ingeeft.

Hierna wordt het ID automatisch weergegeven onder je offertes, facturen en andere documenten. Je hoeft geen specifieke shortcode te gebruiken, het ID wordt samen met de naam van het artikel weergegeven via de shortcode $DESCRIPTION$.

ID voor intern gebruik

Indien je het ID van je artikelen op je offerte, factuur, enz. wil verbergen, dan moet je een slider uitschakelen in je instellingen:

• Ga naar Instellingen > Artikelen > Voorkeuren
  • Schakel de slider 'Toon het ID van artikelen op documenten' uit

Het ID blijft binnen het onderdeel Artikelen zelf natuurlijk zichtbaar. Je kan ook steeds op artikelnaam en ID zoeken wanneer je een artikel aan een offerte of factuur wil toevoegen. Het ID wordt echter niet meer weergegeven - noch binnen de factuur of op de offerte in Teamleader Focus, noch op de offerte of de factuur of het document zelf.

Wanneer je de shortcode $DESCRIPTION$ gebruikt, dan verschijnt enkel de naam zonder het ID.