Inleiding

Hier kan je inspiratie opdoen voor je eigen document templates in Teamleader Focus voor het opstellen van offertes en facturen. Dit zijn functionele templates waarbij de focus ligt op specifieke informatie, zoals een extra kolom voor je eenheden.

In de eerste kolom vind je de details van elke variatie zodat je een variatie kan kiezen die bij jouw bedrijfsactiviteit past. Als je op de preview ernaast klik, zie je hoe de PDF in Teamleader Focus eruit ziet. Als kers op de taart klik je op de knop aan de rechterkant om de template te downloaden die je vervolgens kan uploaden in je Teamleader Focus-account

Uiteraard kan je nog steeds aanpassingen doen aan de gedownloade template.

Inhoudstabel

Offertes

Opmerking: Als je een offerte maakt, kan je ook meteen een voorbeeld van de lay-out bekijken en ervoor kiezen om bepaalde items op je offertes te verbergen, zoals stukprijzen, (sub)totalen of btw. Doe dit als je niet je hele template wil veranderen, maar deze wijzigingen alleen wil toepassen op bepaalde offertes.

Variatie 1a: basis

Dit is de standaard Teamleader Focus template met een inleidende tekst, een duidelijke tabel voor je artikelen en het standaard handtekeningenveld.

Variatie 1b:  basis handtekeningenveld

Dit is de standaard Teamleader Focus template met een inleidende tekst, een duidelijke tabel voor je artikelen, maar met een ander handtekeningenveld.

Variatie 2: verborgen quotation text

Dit is de standaard Teamleader Focus template, zonder inleidende tekst. Je kan de inleidende tekst in Teamleader Focus eventueel gebruiken als interne communicatie. Om de inleidende tekst te verbergen moet je ook de kleur voor .quotation_text p aanpassen in de CSS.

Variatie 3: nummer en datum in de koptekst

Deze template toont het offertenummer en de offertedatum in de koptekst, zodat het op elke pagina herhaald wordt.

Variatie 4: exclusief btw

Als B2B-bedrijf heb je  in deze template de mogelijkheid om alle prijzen exclusief btw te tonen.

Variatie 5: tussentitels en subtotalen

Als je met productgroepen werkt, kan je de prijzen in deze template structureren door een totaalbedrag per groep te tonen.

Variatie 6: focus op eenheden

Deze template heeft een afzonderlijke kolom voor de eenheden.

Variatie 7: artikelnummering

Geef elk artikel automatisch een positienummer, zodat klanten gemakkelijker informatie over een bepaald artikel kunnen opvragen door te verwijzen naar de nummers. Dit zorgt ook voor een duidelijk overzicht!

Variatie 8: contract

In Teamleader Focus is er geen contractmodule voorzien. Toch zijn er klanten die de template voor offerte gaan gebruiken om een contract uit te sturen ter ondertekening. Deze template kan je helpen bij de opmaak.

Variatie 9 : offertenaam toevoegen

Door de shortcode $QUOTATION_NAME$ aan je template toe te voegen kun je, naast de dealnaam en het dealnummer, ook de offertenaam toevoegen aan je document.

Variatie 10 : vervaldatum

Door een vervaldatum aan je offerte toe te voegen (via de shortcode $VALID_UNTIL_DATE$) zal Teamleader Focus je verwittigen wanneer een offerte dreigt te vervallen en je helpen om een herinnering naar je klant te sturen.

Facturen

Variatie 1: basis

Dit is de standaard Teamleader Focus template met een inleidende tekst en een duidelijke tabel voor je artikelen.

Variatie 2: abonnementen

Als je gebruik maakt van abonnementen, is dit de template die je nodig hebt! Het geeft de licentieperiode en de volgende verlengingsdatum duidelijk weer.

Variatie 3: nummer en datum in de koptekst

Deze template toont het factuurnummer en de factuurdatum in de koptekst, zodat het op elke pagina herhaald wordt.

Variatie 4: tussentitels

Als je met productgroepen werkt, kan je de prijzen in deze template structureren door een totaalbedrag per groep te tonen.

Variatie 5: focus op eenheden

Deze template heeft een afzonderlijke kolom voor de eenheden.

Variatie 6: Bedrijfsgegevens in voettekst

Deze template toont je bedrijfsgegevens in de voettekst zodat het op elke pagina herhaald wordt.

Variatie 7: artikelnummering

Geef elk artikel automatisch een positienummer, zodat klanten gemakkelijker informatie over een bepaald artikel kunnen opvragen door te verwijzen naar de nummers. Dit zorgt ook voor een duidelijk overzicht!

Variatie 8: QR-code

Word sneller betaald door een SEPA QR-code op je factuur te zetten. Lees er hier alles over.

Opmerking: Heb je al offertes en facturen gemaakt voordat je je template wijzigde en wil je je oude documenten opslaan met de nieuwe template? Volg dan deze stappen:

Offertes

1. Klik op de offerte > 3 puntjes > Offerte aanpassen > Opslaan, of klik op de deal > Klik op de puntjes naast de offerte > Bewerken > Opslaan
  2. De offerte zal bijgewerkt worden met je nieuwe template

Facturen

1. Klik op de factuur
  2. Klik op de 3 puntjes naast Info
  3. Klik op Klant aanpassen
  4. Klik op Opslaan
  5. Klik op het potloodje naast Inhoud
  6. Klik op Opslaan
  7. De offerte zal bijgewerkt worden met je nieuwe template

Voorbeeldtemplates

Hier kan je voorbeeldtemplates vinden in onze Teamleaderbranding. We hebben voorbeelden van deze documenten: