Heb je je ooit afgevraagd wat de logica achter de gestructureerde mededeling op je facturen is? Lees er meer over in dit artikel!

Het eerste deel van de mededeling

Teamleader Focus gebruikt het unieke ID van de factuur om de gestructureerde mededeling te genereren. Je kunt het ID van een factuur in de URL van je factuurpagina zien:

Bijvoorbeeld: als het ID van de factuur 1809426 is, dan zal de mededeling er als volgt uit zien: +++001/8094/26074+++

Het laatste deel van de mededeling

Dit deel wordt berekend op basis van een berekening die de "modulo operation" heet (lees er hier meer over). Teamleader Focus gebruikt het unieke ID van de factuur en voegt er een 0 en het nummer 97 aan toe om de modulus (het resultaat van de modulo operation) te berekenen. De modulo operation vindt het restgetal door een deling van de twee cijfers. De notatie van de modulo operation is in "%".

• Als het resultaat van de modulo operation gelijk is aan 0, dan wordt het nummer 97 gebruikt.
  • Als het resultaat van de modulo operation groter dan 0 isdan wordt het resultaat van de modulo operation zelf gebruikt.

Bijvoorbeeld:

• Factuur ID aangevuld met een 0 = 1809426 + 0 = 18094260
  • 18094260 % 97 = 74

+++001/8094/26074+++

Gestructureerde mededelingen op facturen

Je kunt de gestructureerde mededeling op je facturen gebruiken door de shortcode $STRUCTURED_COMM$ aan de template voor je factuur toe te voegen. Klik hier om meer te weten te komen over shortcodes.

Opmerking: De shortcode $STRUCTURED_COMM$ zal enkel de gestructureerde mededeling tonen wanneer een Belgische Teamleader Focus-gebruiker een factuur aanmaakt voor een Belgische klant. In alle andere gevallen zal de shortcode het factuurnummer op de factuur weergeven.