Stel, je hebt een factuur aangemaakt, maar je hebt je van prijs vergist, intussen de informatie van de klant gewijzigd, een verkeerde lay-out gekozen of bent bepaalde artikelen vergeten. In dit artikel lees je hoe je dat kunt rechtzetten. Op die manier voorkom je vergissingen in je facturen. Want elke cent telt!

Opmerking: Het is ook mogelijk om te vermijden dat gebruikers nog wijzigingen aanbrengen aan ingeboekte facturen of creditnota's. Lees er hier meer over.

Zo bewerk je de inhoud van een factuur:

1. Klik op de gewenste factuur.
  2. Klik op het potlood naast 'Inhoud'.
  3. Er verschijnt een venster waarin je de lay-out kan veranderen, artikelen of subtitels toevoegen, prijzen corrigeren of een beschrijving toevoegen aan je artikelen. Klik ten slotte op 'Opslaan'.
    Voor al ingeboekte facturen zal je de lay-out hier moeten aanpassen:

Opmerking: zelfs als je iets hebt veranderd in je lay-out onder Instellingen > Document lay-out en een nieuwe template hebt geüpload, behouden de bestaande facturen de oude lay-out. Om ze toch te veranderen, moet je opnieuw de pdf van de factuur genereren, zodat alle wijzigingen worden toegepast. Klik op het potlood naast 'Inhoud' en klik op 'Opslaan'.

Als je de informatie van je klant hebt gewijzigd op contactniveau of op bedrijfsniveau (bv. een adreswijziging of een verandering van btw-nummer) dan zal de lay-out van de ingeboekte factuur nog steeds de oude klantinformatie weergeven. Om de juiste klantinformatie te laten verschijnen op de factuur volg je de volgende stappen:

1. Klik op de drie puntjes naast Info en klik op Klant aanpassen
  2. Typ de naam van de klant opnieuw in en selecteer deze
  3. Klik op Opslaan
  4. Genereer de pdf van de factuur opnieuw zodat alle wijzigingen worden toegepast. Klik hiervoor op het potlood naast 'Inhoud' en klik op 'Opslaan'.