Ons doel: alle informatie op één plek centraliseren zodat je slimmer kan werken. Daarom bieden wij je de optie aan om activiteiten/historiek in Teamleader Focus te importeren, waardoor alles wat je uitgevoerd hebt voor je Teamleader Focus gebruikte, meteen wordt opgeslagen op de juiste plek.

Hou er echter wel rekening mee dat je importbestand (CSV of Excel) de juiste informatie moet bevatten en de juiste structuur moet hebben. Meer informatie hierover vind je in dit artikel.

Zodra je bestand de juiste structuur heeft, stuur je het door naar support met een schriftelijke bevestiging om de import uit te voeren. Ons supportteam zal de import dan voor jou uitvoeren.

Belangrijke opmerkingen:

• Via een import kan je enkel nieuwe activiteiten toevoegen, je kan geen bestaande activiteit wijzigen. Daarnaast werkt het importeren van deals op dezelfde manier als het importeren van je CRM: de kolommen moeten met de juiste velden 'gematched' worden. De optie om een import ongedaan te maken blijft ongeveer twee weken beschikbaar.
  • Let op speciale karakters in je importbestand; sommige ervan zouden namelijk het bestand kunnen breken.

Tip: je kan alle voltooide afspraken uit je Google Calendar ook importeren. Hiervoor moet je je afspraken uit je Google Calendar exporteren naar een ICS-bestand. Klik hier als je wil weten hoe dat kan. Daarna moet je dit ICS-bestand nog converteren in een CSV-bestand. Op deze pagina vind je hier meer informatie over.

Importbestand

In het algemeen kan je activiteit/historiek importeren op de volgende niveaus:

• Contacten
  • Bedrijven
  • Artikelen
  • Deals
  • Projecten
  • Facturen

Opmerking: Indien je activiteit wil importeren op verschillende niveaus, dan moet je per niveau een bestand opstellen, bv. één bestand voor de activiteit van facturen en één bestand voor de activiteit van contacten.

Verplichte kolommen

• Titel: Titel van de uitgevoerde actie. Indien dit langer is dan één regel, wordt de tekst onderbroken en zal de volledige tekst worden weergegeven in de beschrijving van het item.
  • Veld om met een object te matchen:Er zijn verschillende opties om met een object te matchen
    • Custom field van het type nummer (voor contacten of deals bijvoorbeeld)
    • Projectnummer
    • Bij bedrijven: Bedrijfsnaam
    • Opmerking: Matchen op naam is enkel mogelijk wanneer je activiteit importeert voor bedrijven.
  • Datum: Datum van het item. Indien dit niet is ingevuld, wordt de datum van vandaag gebruikt (aanbevolen indeling: jjjj-mm-dd; jjjj-mm-dd uu:mm)
  • Type activiteit:Je kan een van de volgende opties kiezen (EN)
    • Note
    • Email
    • Call
    • Afspraak

Optionele kolommen

• Lange omschrijving: lange beschrijving van de actie
  • Gebruiker: De actieve Teamleader Focus-gebruiker die de actie heeft uitgevoerd.