• Hoe wil je informatie terugvinden/zoeken?
  • Wie heeft toegang tot welke gegevens?
  • Waar en hoe sla je informatie op? Wat kan je ermee doen?

In Teamleader Focus kan je in elke module segmenten maken, zodat je kan filteren op de informatie die je hebt ingegeven. Zo kan je bijvoorbeeld filteren op de sector van je klant, of het adres. Maak simpelweg een segment aan, en je krijgt een lijst te zien van alle klanten die voldoen aan de regels. Maar dat is nog niet alles: je kan deze lijsten ook exporteren door rechts op 'export' te klikken. Dit kan erg handig zijn voor statistieken, aangezien je kan kiezen welke informatie je wil exporteren. Hebben niet alle collega's toegang tot alle informatie? Je kan de CRM-toegangsrechten aanpassen onder Instellingen > Gebruikers. Toegangsrechten zijn gelinkt aan accountmanagers. Meer informatie nodig? Klik hier. Ook de exportrechten kunnen aangepast worden via Instellingen > Gebruikers.

De volgende vraag: hoe kan je informatie het best opslaan? Dit hangt ervan af wat je zelf verkiest. Zo denk je bijvoorbeeld het best eerst na of je de informatie steeds bij het bedrijf wil bewaren, of bij de gerelateerde contacten. Hoe kan je een contact linken aan een bedrijf? Ontdek het hier. Hou wel in je achterhoofd dat deze beslissing verschillend kan zijn voor elk bedrijf. Verder heb je de mogelijkheid om contacten van Teamleader Focus te synchroniseren naar Google of Outlook via de agenda-integratie

Nog een interessante feature is de mogelijkheid om je e-mails naar Teamleader Focus te tracken. Hierdoor kan je al het e-mailverkeer raadplegen bij je contacten en bedrijven. Of je de e-mails bij je contacten of bedrijven bijhoudt, kan je opnieuw zelf beslissen. Je kan natuurlijk kiezen welke e-mails getrackt mogen worden - niet alles moet uiteindelijk in je CRM terechtkomen.

Verder worden alle calls, afspraken, taken en deals gerelateerd aan een bepaald bedrijf of contact weergegeven op de detailpagina van de klant. Je komt hier meer over te weten in de artikels over de agenda- en dealmodules.

Het laatste artikel over het CRM kan je hier lezen: Getting started: Hoe wil je je CRM-software gebruiken om (potentiële) klanten te contacteren?