Er zijn twee manieren om een creditnota aan te maken in Teamleader Focus: een creditnota apart aanmaken en een creditnota maken vanaf een bestaande factuur in Teamleader Focus. Volg de stappen in dit artikel voor meer informatie.

Bekijk je liever eerst onze video? Dat kan hier (Engels):

Een 'losse' creditnota aanmaken

1. Ga naar Facturen
  2. Selecteer de tab Creditnota's
  3. Klik op Creditnota toevoegen
  4. Vul de nodige informatie in
  5. Klik op Opslaan

Belangrijke opmerkingen wanneer je deze 'losse' (= niet gelinkt aan een factuur) creditnota aanmaakt:

• Het is niet mogelijk om een losse creditnota te koppelen aan een al bestaande factuur in Teamleader Focus door hier het nummer van die factuur in te vullen. Om een creditnota te koppelen aan een bestaande factuur moet je de onderstaande stappen volgen ("Een creditnota aanmaken vanaf een bestaande factuur in Teamleader Focus"). Als je toch een factuurnummer invult is er alleen een tekstuele verwijzing naar het nummer te vinden, en geen functionele link.
  • Als je een datum ná de datum van je eerste factuur in Teamleader Focus invult, zal Teamleader Focus je deze foutmelding geven: "Je kunt enkel creditnota's maken zonder factuur indien de facturatiedatum voor de datum van de eerste factuur in Teamleader Focus valt". Stel dat je eerste factuur in Teamleader Focus op 01/01/2018 was, dan kun je enkel losse creditnota's aanmaken vóór die datum.

Een creditnota aanmaken vanaf een bestaande factuur in Teamleader Focus

1. Ga naar 'Facturen' en selecteer de factuur waarvoor je een creditnota wilt aanmaken.
  2. Kies 'Creditnota' onderin het vak links bovenaan.
  3. Je ziet nu de verschillende items van de factuur. Maak een creditnota voor de volledige factuur of verwijder items door op de vuilnisbak rechts ervan te klikken, als je slechts een deel van de factuur wil crediteren.
    4. Klik op Opslaan en inboeken om de creditnota toe te voegen aan de factuur.

De creditnota bekijken

Wil je de creditnota bekijken? Ga naar het betreffende bedrijf of contact in je CRM en bekijk het onderdeel 'Facturen/Creditnota's'.

Je kan de creditnota ook als pdf-bestand bekijken. Open de creditnota en klik op Creditnota downloaden (pdf) om het bestand te downloaden. De factuurreferentie wordt ook vermeld op de creditnota.

Creditnota's verzenden naar klanten

Open de creditnota en kies 'Verzending' onderin het vak bovenaan links. Je hebt drie opties om de creditnota te verzenden:

• Via e-mail
  • Via post
  • Manueel

Nog niet 100% vertrouwd met onze tool? Geen probleem, we nodigen je graag uit voor een van onze producttrainingen.