Wanneer je een factuur op betaald zet, kan je er een betaalmethode aan toevoegen. Lees hier alles over betaalmethodes in Teamleader Focus.

Betaalmethodes toevoegen en beheren

Je start best met het toevoegen van betaalmethodes aan je account, aangezien er geen standaard betaalmethodes zijn ingesteld. Enkel als je een admin bent in Teamleader Focus, zal je in staat zijn om nieuwe betaalmethodes toe te voegen.

Er zijn twee manieren om betaalmethodes toe te voegen; via je factuurinstellingen en via de factuur zelf.

Factuurinstellingen

1. Ga naar Instellingen > Facturen
  2. Scroll naar beneden naar Betaalmethodes
  3. Klik op de +
  4. Vul de naam van je betaalmethode in en klik op Opslaan

Via de factuur

Wanneer je een factuur op betaald zet, kan je een nieuwe betaalmethode definiëren (als je een admin bent).

1. Klik op de factuur
  2. Klik op Betaald
  3. Klik op het pijltje bij 'Betaalmethode'
  4. Klik op + Nieuwe betaalmethode
  5. Deze nieuwe betaalmethode zal dan ook beschikbaar zijn voor toekomstige betalingen.

Zichtbaarheid op facturen

• Hoewel het niet mogelijk is om de betaalmethode op het factuurdocument zelf weer te geven, zal de betaalmethode automatisch worden toegevoegd aan de widget 'Betalingen' op de detailpagina van de factuur.
  • Je kan de betaalmethodes ook weergeven in je factuuroverzicht door deze kolom toe te voegen aan het overzicht van je facturen.
  • Je kan de betaalmethodes ook eenvoudig exporteren

Mollie/Stripe

Indien je gebruik maakt van Mollie of Stripe in combinatie met InvoiceCloud, dan wordt dit veld automatisch ingevuld met de door je klant gebruikte methode. De betaalmethode zal automatisch worden toegevoegd aan de facturen in de vorm van "betaalmethode - integratie", bijvoorbeeld: "Bancontact - Mollie".

Opmerking

Er is een limiet van 25 betaalmethodes.