Bij Teamleader Focus doen we er alles aan om de veiligheid van je gegevens te garanderen. Hoewel we krachtige beveiligingsmaatregelen aan onze kant hebben geïmplementeerd, geloven we dat jouw actieve deelname van vitaal belang is voor het verbeteren van de algehele veiligheid van je Teamleader Focus-account. Hier zijn enkele praktische richtlijnen om je te helpen je online veiligheid in eigen handen te nemen.

1. Stel een sterk wachtwoord in

Je wachtwoord is een belangrijke verdediging. Zorg ervoor dat het uniek en robuust is. Hoewel we de basis voor beveiliging hebben gelegd, is de keuze van een sterk, uniek wachtwoord een fundamentele stap in het veilig houden van je account. Als je enige reden hebt om aan te nemen dat je wachtwoord gecompromitteerd zou kunnen zijn, reset het dan en kies ervoor om uit te loggen uit alle huidige browsersessies.

2. Schakel Multi-Factor Authenticatie (MFA) in

Maak gebruik van onze Multi-Factor Authenticatie (MFA). Het voegt een extra beveiligingslaag toe aan je account, waardoor de al bestaande beschermingsmaatregelen nog verder worden versterkt.

Je kan MFA ook verplichten voor de gebruikers in je account om er zeker van te zijn dat iedereen dezelfde beveiligingsrichtlijnen volgt.

3. Automatisch uitloggen na een periode van inactiviteit

Gebruik onze time-outfunctie voor inloggen in je voordeel. Stel een periode in voor automatisch uitloggen na inactiviteit om het risico op ongeautoriseerde toegang te verkleinen als je even weg bent van je apparaat.

4. Vereenvoudig met Single Sign-On (SSO)

Vereenvoudig je aanmeldproces en verbeter de beveiliging door Single Sign-On (SSO) te activeren. Deze functionaliteit integreert naadloos met onze bestaande beveiligingsmaatregelen, waardoor je ervaring zowel gemakkelijk als veilig is.

5. Beheer van adminrechten

Neem controle over adminrechten. Ken ze alleen toe aan gebruikers die ze echt nodig hebben. Deze praktische stap minimaliseert het risico op gegevensmanipulatie en sluit aan bij onze inspanningen om een veilige omgeving te behouden. Lees dit artikel voor een overzicht van alle rechten die beschikbaar zijn voor admingebruikers.

6. Beheer accountlevenscyclus

Deactiveer gebruikers die niet langer toegang tot het account nodig hebben. Dit zorgt ervoor dat alleen actieve teamleden toegang hebben tot gevoelige informatie, zodat de digitale werkplek veilig blijft. Als het nodig is, kan je gedeactiveerde gebruikers later nog steeds reactiveren of hun gegevens overdragen aan een andere gebruiker.

7. Blijf alert voor Phishing-bedreigingen

Verifieer de echtheid van ontvangen e-mails, vooral van e-mails die links bevatten en je aansporen om snel actie te ondernemen. De beste manier om te bepalen of een e-mail echt van Teamleader Focus afkomstig is, is door het e-mailadres van de afzender zorgvuldig te controleren.

Teamleader Focus gebruikt alleen de volgende domeinen:

(focus).teamleader.eu

(focus).teamleader.be

(focus).teamleader.nl

(focus).teamleader.fr

(focus).teamleader.de

(focus).teamleader.it

meeting.teamleader.eu

online.teamleader.eu

marketplace.teamleader.eu

auth.focus.teamleader.eu

Enkele tips om phishing e-mails te herkennen:

• Bekijk het e-mailadres van de afzender nauwkeurig: let op spelfouten of ongebruikelijke variaties in het domein.
  • Beweeg je muis over links in de e-mail zonder erop te klikken: controleer of de URL die wordt weergegeven overeenkomt met de officiële website. Nogmaals, wees op je hoede voor URL's met kleine spelfouten of extra tekens.
  • Let op urgentie en bedreigingen: phishing e-mails creëren vaak een gevoel van urgentie of bedreiging om snel actie te ondernemen.
  • Wees voorzichtig met onverwachte bijlagen of verzoeken om gevoelige informatie.
  • Controleer de e-mailhandtekening: als in een e-mail contactgegevens of een officiële handtekening ontbreken, kan deze verdacht zijn.

Voorbeeld van een authentieke e-mail

Het 'van'-adres komt duidelijk overeen met ons teamleader.eu domein:

Voorbeeld van een phishing e-mail

Het domein is verkeerd gespeld ('teamsleader' in plaats van 'teamleader'), net als de URL waarnaar wordt verwezen. Let ook op de urgentie om binnen de eerste 24 uur op de URL te klikken:

Als je ooit twijfelt, stuur de e-mail dan gerust door naar ons supportteam zodat zij de authenticiteit voor je kunnen valideren.

Conclusie

Door deze praktische richtlijnen te volgen naast de beveiligingsmaatregelen die we al hebben geïmplementeerd, draag je actief bij aan een veiligere Teamleader Focus-ervaring. Laten we samenwerken om een robuuste en veilige online omgeving te creëren voor het succes van jouw organisatie.