Bij de start van een nieuw jaar wil je er zeker van zijn dat de prijzen van je artikelen up to date zijn. Gelukkig hoef je dit niet artikel per artikel aan te passen in Teamleader Focus. Lees verder en ontdek hoe Teamleader Focus je tijd helpt besparen door de prijzen van je artikelen in bulk te indexeren.

Exporteer je artikelen

Als eerste stap ga je je artikelen exporteren (of een segment van je artikelen). Volg hiervoor volgende stappen:

1. Navigeer naar Artikelen
  2. Klik op Export
  3. Selecteer een segment of ‘Alles selecteren’

4. In ‘Selecteer’, kies Nieuwe template maken om een nieuwe exporttemplate te selecteren. Selecteer de volgende kolommen:

• Naam

• ID

• Prijs

5. Klik op Start export
  6. Open het Excel-bestand

Prijzen updaten in Excel

Eens je het Excel-bestand hebt:

• Het is tijd om je prijzen te updaten in het bestand door de kolom 'Prijs' aan te passen
  • Het Excel-bestand opslaan

Importeer je artikelen

Nadat je je Excel-bestand hebt gewijzigd, kan je nu je aangepaste artikelen importeren in Teamleader Focus:

1. Navigeer naar Artikelen
  2. Klik op Import
  3. Kies het Excel-bestand dat je net hebt aangepast
  4. Match de correcte velden Naam, ID & Prijs
  5. Finaliseer de import. Maak je geen zorgen, er zullen geen dubbele artikelen aangemaakt worden aangezien Teamleader Focus via Naam/ID herkent dat je de bestaande artikelen aan het updaten bent.

Bij deze werden de prijzen van je artikelen aangepast!

Opmerkingen

• Indien je je huidige prijzen wil behouden in Teamleader Focus, en enkel een hogere prijs wil toepassen voor specifieke klanten, kan je werken met prijslijsten. Hierover kan je meer informatie vinden in dit artikel.